Ara
Toplam kayıt 9, listelenen: 1-9
Farklı Ortam Sıcaklıklarında Organik Asit Kullanımının Fiğ-Tahıl Silajlarında Fermantasyon Gelişimi ve Aerobik Stabilite Üzerine Etkileri
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2010)
Bu araştırma, organik asit kullanımının farklı ortam sıcaklıklarında, fiğ-tahıl silajlarında fermantasyon gelişimi ve aerobik stabiliteleri üzerindeki etkilerini belirlemek amacıyla yürütülmüştür. Çalışmada katkı maddesi ...
Mısır ve Buğday Silajlarının Termal Kamera Görüntüleme Tekniği Kullanılarak Aerobik Stabilitesinin Değerlendirilmesi
(2018)
Araştırmanın materyalini 75 günlük fermantasyon dönemi sonrasında açılan mısır ve buğday balya silajlarıoluşturmuştur. Silaj örnekleri her muamele grubunda 3’er tekerrür olmak üzere 7-8 oC, 24-25oC ve 32-33oCsıcaklıklarda ...
The Changes of Chemical Content of Natural Pastures with Different Using History during Growing Season
(Ankara Univ, Fac Agr, 2017)
This research was carried out on enclosured, grazed and abandoned pastures in Karahisarh village in the province of Tekirdag for two years (2010 and 2011). The measurements were taken on four line in each of four designated ...
Mısır Silajlarında Saha Şartlarında Aerobik Stabilite Süresince Mikrobiyal Kompozisyondaki Değişikliklerin Termal Kamera Görüntüleme Tekniği ile Değerlendirilmesi
(Kahramanmaras Sutcu Imam Univ Rektorlugu, 2018)
The aim of the study was to find a correlation between microbial and chemical composition of silage during the feed-out phase and some easily measurable parameters to enable technicians and farmers to quantify the extent ...
Farklı Fenolojik Dönemlerdeki Otlatmanın Ekmeklik Buğday ve Tritikalenin Verim ve Verim Unsurları Üzerine Etkisi
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2011)
Bu çalışma, Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Tarla Bitkileri Bölümü uygulama arazisinde iki yıl (2003-04 and 2004-05) süreyle yürütülmüştür. Araştırmada, iki ekmeklik buğday ve iki tritikale çeşidinin verim ...
Bazı Mısır Çeşitlerinde Vejetasyon Döneminin Silolamada Fermantasyon Özellikleri ve Yem Değeri Üzerine Etkileri
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2009)
Bu çalışma; vejetasyonun farklı dönemlerinde biçilen bazı mısır çeşitlerinin (Akdeniz, Gözdem, Pioneer 3167, Ada 9510) materyalin fermantasyon özellikleri, besin madde içerikleri ve birim alandan üretilen in vitro ...
Farklı Düzeylerde Laktik Asit Bakterileri ile Enzim İlavesinin Yaş Bira Posası Silajlarında Fermantasyon, Aerobik Stabilite ve in vitro Sindirim Üzerine Etkileri
(Kastamonu Univ, Orman Fak, 2018)
This study was carried out to determine the effect of lactic acid bacteria+enzyme (LAB+E) mixture inoculants on the fermentation, aerobic stability, and in vitro organic matter digestibility (IVOMD) of wet brewers grain ...
The Effects of Wet Brewers Grain-Whole Plant Sunflower Mixture Silages on Fermentation Characteristics and Nutrient Digestibility in Lambs
(Univ Namik Kemal, 2006)
This study was carried out to examine some quality characteristics and nutrient digestibility of wet brewers grain with whole plant sunflower mixture silages. Treatments were wet brewers grain, whole plant sunflower, %50 ...
The Ensiling Capability of Various Commercial Mixture Additives on Sunflower Silage Composition, Organic Matter Digestibility and Microbial Profiles
(Kastamonu Univ, Orman Fak, 2016)
Öz: Bu çalışma, ticari asit karışımlarının silaj katkı maddesi olarak ayçiçeği silajında
kullanılmasının kimyasal kompozisyon, lactobacillus, maya ve küf içeriği ile organik
madde sindirilebilirliği üzerine etkilerini ...