Güncel Gönderiler: TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
Toplam kayıt 2795, listelenen: 821-840
-
Tekirdağ kent merkezinde kullanıcıların yaya bölgeleri hakkındaki görüşlerinin belirlenmesi
(2009)Kentsel mekanların asıl kullanıcısı olan yayaların bu alanlardaki düzenlemelere katılımının sağlanması, istek ve önerilerinin belirlenmesi yapılacak çalışmalar için önemlidir. Bu çalışmada, kent halkı ve işyeri sahiplerinin ... -
The Sugar Consumption Tendencies of University Students: the Case of Tekirdağ Namık Kemal University
(2019)The present study, having obtained data by applying face-to-face interview technique to 322 students at Namık Kemal University Faculty of Agriculture, reveals and analyses the tendencies of consumption of sugar produced ... -
Investigating the GMO Existence in Chips and Breakfast Cereals Marketed in Turkey
(Univ Namik Kemal, 2021)In this research, processed or low processed samples containing corn or corn products (corn semolina, flour, etc.) and soybean were randomly collected from the market, and 25 products in total (chips, nuts, cereals, flour) ... -
Bioactive Properties of Commercial Reishi Mushroom Products in Powder Form
(Univ Namik Kemal, 2021)Ganoderma lucidum (Reishi mushroom) has well known history of use with regards to ensuring health effects and longevity in Asian countries. Besides, it has an antioxidative protection system to protect the living organism ... -
Fermente Sucukların Fizikokimyasal ve Mikrobiyolojik Kalitesi Üzerine Gamma Işınlamanın Etkisi
(Univ Namik Kemal, 2020)Heat treated sausages are not in demand by consumer although production of there are technologically more efficient. In our country, fermented sausage preferred by consumers is unfortunately a weak product in terms of ... -
Isolation, Identification of Heat Resistant Moulds in Margarine and Determination of Their Heat Resistance
(Univ Namik Kemal, 2006)In this study, moulds that cause problems in a margarine production plant which is located in Trakya region have been isolated and identified. In addition to, their heat resistance and lipolytic activity were studied. For ... -
Effect of Chemical Refining Steps on the Some Micro and Macro Element Content and Quality Parameters in Corn Oil
(2021)In this study, it was aimed to determine some element contents and some quality properties and tocompare these parameters at each stage in the chemically refining process of crude corn oil. Color(lovibond tintometer), free ... -
Trakya Bölgesinde üretilen çeşitli süt ürünlerinin nitrat ve nitrit düzeylerine göre kemometrik yöntemlerle sınıflandırılması
(2009)Bu araştırma ile Türkiye süt ürünleri üretiminde önemli bir yeri olan Trakya Bölgesinde iki üretim yılı süresince üretilen beyaz peynir (28 adet), kaşar (19 adet), eritme peyniri (1 adet), yoğurt (16 adet), çiğ süt (5 adet) ... -
Transglutaminaz enziminin tavuk köftesinin kalite özelliklerine etkisi
(2013)Transglutaminaz enzimi katılarak işlenmiş gıdaların, başta tekstür olmak üzere çeşitli kalite özelliklerinde gelişmeler olduğu farklı kaynaklarda belirtilmektedir. Bu çalışmada, tavuk göğüs etinden köfte üretimi yapılmıştır. ... -
The Effect of Using Different Levels of Calcium Carbonate On the Pysical,Chemical And Sensory Properties of Yoghurt
(2011)In this research, fortification was applied to milk by adding different amounts of CaCO3. Fortification was performed before and after pasteurization of milk with different levels (200, 400, 600 mg/100ml) of calcium ... -
Aflatoxin M1 Determination in Traditional Küp Cheese Samples of Turkey Using Immunoaffinity Column and High-Performance Liquid Chromatography
(2015)Mycotoxin occurrence in foods, especially in uncontrolled produced traditional foods causes serious health problems. In this study, traditional Küp cheese samples were collected from different part of Anatolian region ... -
Properties of Sumac Plant and Its Importance in Nutrition
(2020)Sumac is the common name of the Anacardiaceae family, belonging to the Rhus genus, with more than 250 species of flowering plants, and the most known among these species is Rhus coriaria. When the general characteristics ... -
Şekerleme Teknolojisinde Fonksiyonel Ürün Üretimi
(2018)Şekerleme endüstrisi, listenin neredeyse sınırsız olduğu, her yaş grubu tarafından talep gören, açlık vesusuzluğu gidermenin ötesinde özellikle haz almak amacıyla tüketilen çeşitli ürünleri içermektedir. Sözkonusu ürünlerin ... -
Vurgulu Elektrik Alan Tekniğinin Natürel Zeytinyağının Üretim Verimi İle Kimyasal ve Duyusal Özellikleri Üzerine Etkisinin Değerlendirilmesi
(2019)Zeytin ağacının meyvesinden hiçbir saflaştırma (rafinasyon) işlemine tabi olmadan sadece mekanik veya diğerfiziksel yöntemlerle elde edilen natürel (doğal) zeytinyağının (Virgin olive oil, VOO) üretim süreci son yıllardastabil ... -
Tekirdağ'da Satışa Sunulan Ihlamur (Tılıa Spp.) ve Kuşburnu (Rosa Canına) Örneklerinde Aflatoksin Varlığının Araştırılması
(2017)Bu çalışmada, Tekirdağ ili ve ilçelerindeki farklı satış noktalarından temin edilen 15 adet ıhlamur ve 15adet kuşburnu örneğinde, aflatoksin B1(AFB1), B2(AFB2), G1(AFG1) ve G2(AFG2) varlığı HPLC yöntemiile araştırılmıştır. ... -
Konjuge Linoleik Asitlerin Önemi ve Bazı Probiyotik Suşlar Tarafından Üretimi
(2016)Konjuge linoleik asit (KLA), yağ asidi zincirinde iki adet doymamıfl çift bağ içeren linoleik asidin (LA)çeflitli pozisyonel ve geometrik izomerlerini ifade etmektedir. İzomerler, LA'nın gevifl getiren hayvanlarınrumeninde ... -
Yazılı, Görsel ve Sosyal Medyada Gıda İle İlgili Bilgi Kirliliğinin Halkın Gıda Tercihi Üzerine Etkileri
(2019)Teknolojinin gelişmesi, sanayileşme, eğitim düzeyinin, ekonomik ve sosyal refahın artması insanların gıdalarave sağlıklı beslenmeye olan ilgisini arttırmıştır. Ancak doğru ve yeterli bilgi sahibi olmayan kişilerce yapılanyanlış ... -
İnülin İçerikli Jelly Tipi Yumuşak Şekerleme Üretimi ve Bileşen Optimizasyonu
(2019)Tüketicilerin daha kaliteli bir yaşam için sağlıklı ürünlere yöneliminin artması ile birlikte fonksiyonel gıdalara olantalep de artış göstermiştir. Bu sebeple, gıda sektöründe çeşitli ürünlerin formülasyonlarında yenilik ... -
Kırmızı Üzüm Suyu Üretim Sürecinde Resveratrol Miktarı ve Biyoaktif Özelliklerde Meydana Gelen Değişimler
(2018)Bu araştırma kapsamında, kırmızı üzüm çeşitlerinden üzüm suyu üretim sürecinde biyoaktif özellikler (toplam fenolik madde, antiradikal aktivite, toplam antosiyanin) ve resveratrol miktarlarında meydana gelen stabilite veya ... -
Determination of the Foaming and Emulsifying Properties of Lyophilized Whole Quail Egg, Egg Yolk and Egg White
(2019)The aim of the study was to investigate the foaming and emulsifying properties of lyophilized whole quailegg, egg yolk and egg white. The microstructural properties of oil-in-water emulsions of egg powders weredetermined ...