Yazar "Haksever, Ayşen" için Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed listeleme
-
Drying Behavior of Cultured Mushrooms
Çelen, Soner; Kahveci, Kamil; Akyol, Uğur; Haksever, Ayşen (Wiley, 2010)In this study, the drying behavior of cultured mushrooms with an initial moisture content of 93% (drying basis [d.b.]) was investigated experimentally for different slice thicknesses and drying air temperatures, and the ... -
The Effects of Microwave Energy to the Drying of Apple (Gala) Slices
Çelen, Soner; Haksever, Ayşen; Moralar, Aytaç (2017)In this work, the drying behaviors of apple slices with 2, 4, and 6mm thickness were investigated in a microwave conveyor dryer.The effects of different microwave power levels (1050 W, 1500 W and 2100 W) and conveyor speeds ... -
Evaluation of fly ash and polypropylene in production of composite materials
Yıldız, T.; Argunhan, Z.; Haksever, Ayşen (2012)More than 10 million tons of fly ash produced in power plants and polypropylene wastes cause environmental pollution in Turkey. Not only the environmental problems they create, but also the fact that demand for raw material ... -
Investigation of Drying Kinetics of Zucchini using Microwave Energy
Çelen, Soner; Haksever, Ayşen; Moralar, Aytaç (2017)Bu çalışmada mikrodalga konveyör kurutucu kullanarak kabak dilimlerinin kuruma davranışı araştırılmıştır. Kuruma deneyleri 5 mm, 10 mm ve 15 mm dilim kalınlıklarında, 1,5 kW ve 2,1 kW güçlerinde gerçekleştirildi. Elde ... -
Mikrodalga Bantlı Kurutucunun Gıda Kurutmada Kullanılabilirliği ve Modellenmesi
Çelen, Soner; Buluş, Halil Nusret; Moralar, Aytaç; Haksever, Ayşen; Özsoy, Erhan (Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2016)Bu çalışmada yeni bir teknoloji olan mikrodalga bantlı kurutucunun gıda ürünlerinde kullanılabilirliği 1mm, 2mm ve 3mm dilimlenen patates örneklerinde araştırılmıştır. Kurutma işlemleri, 1500W ve 2100W güçlerinde ve 0,175, ...