Bölüm "Fakülteler, Ziraat Fakültesi, Tarım Ekonomisi Bölümü" Rektörlüğe Bağlı Birimler için listeleme
Toplam kayıt 21, listelenen: 1-20
-
Analysis of the Factors Affecting Consumer’s Some Traditional Food Products Preferences by Multidimensional Scaling Method
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2011)The aim of this study is to evaluate consumer behaviour towards factors affecting purchase decision of some traditional food products and grouping those consumer attitudes. The original data was obtained from results of ... -
Consumer's Fish Purchase Behavior in Tekirdag
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2016)Increase in world population in recent years has led to the lack of animal protein source having an important role in human nutrition. Primary source to cover animal protein absence in the best level and in a cheap way ... -
Domates Ve Hıyarlarda Pestisit Kalıntısı Ve Ağır Metal Tespiti, Alınabilecek Önlemler Üzerine Bir Araştırma: Tekirdağ (Türkiye) Ve Mamuşa (Kosova) örneği
(Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2019)Son yıllarda tarımsal ürünlerin güvenilirliği ve sağlık üzerine olası etkileri üzerindeki tartışmalar artmış olup, tüketicilerin güvenli gıdaya ulaşma konusunda daha fazla sorgulayıcı tavır sergilemeye başladıkları da ... -
An Econometric Analysis of Soybean Production in Turkey
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2012)The aim of this study is to analyze the econometric analysis of soybean agriculture in Turkey and the effects of economic crisis on soybean agriculture. The data used in the study includes 1981-2008 years. The dependent ... -
Edirne Köy Kalkınma Kooperatifleri Birliğinin ekonomik analizi
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2007)Bu araştırmada Edirne Köy Kalkınma Kooperatifler Birliğinin 2002, 2003 ve 2004 yıllarında yürüttüğü işletmecilik faaliyetleri incelenerek ekonomik analiz için gerekli olan gelirlerle giderler hesaplanmış ve kâr-zarar ... -
Gıda ürünlerine ilişkin tüketici davranışı dinamiklerinin belirlenmesi: "Trakya örneği"
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2009)Araştırmada Trakya bölgesinde bulunan Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne illerinde ve ayrıca kentsel ve kırsal kesimde yaşayan tüketicilerin gıda ürünlerine ilişkin davranış dinamikleri belirlenmiştir. Çalışma Trakya bölgesinde ... -
Kırsalda Kadının Geleneksel Gıda Üretimi ve Pazarlama İstekliliği
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2017)Bu çalışmada Trakya Bölgesinde, geleneksel gıda üretimi konusunda özellikle çiftçi ailelerinde kadınların aktif çalışmalarının sağlanmasında geleneksel gıda üretim ve pazarlama istekleri araştırılmıştır. Araştırma sonucunda ... -
Marmara Denizi balıkçılığının sosyo-ekonomik yapısı ve deniz ürünleri pazarlaması: Tekirdağ ili sahil şeridi örneği
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2007)Marmara Denizinin tamamı Türkiye sınırları içerisinde yer alan bir iç deniz özelliği taşımaktadır. Çevresinde yoğun yerleşim alanları ile endüstri bölgelerinin bulunması nedeniyle giderek artan bir çevre ve deniz kirliliği ... -
Marmara Denizi’nde Deniz ürünleri pazarlaması: İstanbul ili sahil şeridi örneği
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2012)Marmara denizi; palamut, lüfer vb balıkların göç yolların in merkezinde olduğu için özel bir karaktere sahiptir. İstanbul İli ise yoğun nüfusu ile iş, turizm, kültür vb konularında ülkenin merkezi olması nedeniyle balık ... -
Socio-Economic Structure of the Deep Water Pink Shrimp Fisheries in the Marmara Sea
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2007)This research was done to be determined the socio-economic structure of shrimp fishery in the Marmara sea. The main material of this research is the original data which has been obtained by face-to-face interviewing with ... -
The Sugar Consumption Tendencies of University Students: the Case of Tekirdağ Namık Kemal University
(2019)The present study, having obtained data by applying face-to-face interview technique to 322 students at Namık Kemal University Faculty of Agriculture, reveals and analyses the tendencies of consumption of sugar produced ... -
Tarımsal Üretimde Kadınların Karar Alma Süreçlerine Katılımı ve Kooperatiflerden Beklentileri
(Namık Kemal Üniversitesi, 2019)Kırsal kesimde kadınların rolleri ve işlevleri oldukça önemli olmasına rağmen birçok alanda ücretsiz aile işçisi olarak çalışmaktadırlar. Kadınlar bir yandan günlük rutin ev işleri yaparken, diğer taraftan el sanatları ... -
TEKİRDAĞ İLİ ŞARKÖY İLÇESİ’NDE ZEYTİN ÜRETİMİNİN EKONOMİK ANALİZİ
(Namık Kemal Üniversitesi, 2016)Zeytin; adaptasyon yeteneği yüksek, meyvesinden, yağından, odunundan, pirinasından, sabunundan yararlanılan bir ağaçtır. Tarıma ve tarımda dayalı sanayiye, kozmetik sektörüne katkı sağlamaktadır. Dünyada ağırlıklı olarak ... -
Trakya Bölgesinde Kanola Üretiminin Ekonomik Analizi
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2011)Tarım Bakanlığının 2007 yılı verilerine göre, Türkiye’deki kanola üretiminin %34’ü Trakya Bölgesinde yapılmaktadır. Bu çalışmada, yüksek verimli ve kaliteli bir yağlı tohum olan kanolanın Trakya Bölgesindeki gelişimini ... -
Trakya Bölgesinde Kiraz Üretiminin Ekonomik Analizi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2016)Kiraz üretimi dünyada geniş bir yayılım göstermekle birlikte, ticari üretim açısından A.B.D, Türkiye, Fransa ve İtalya önemli üretici ülkelerdendir. Türkiye 2013 yılı FAO verilerine göre 494 bin ton kiraz üretimiyle dünya ... -
TRAKYA’DAKİ BAŞLICA SULAMA KOOPERATİFLERİNİN KIRSAL KALKINMA YÖNÜNDEN BAZI PERFORMANS GÖSTERGELERİ
(Namık Kemal Üniversitesi,İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, 2012)Araştırmada, Trakya bölgesinde sulama işletmeciliğini devir alan sulama kooperatiflerinden büyük sulamaları işleten beş tanesi seçilmiş ve çeşitli yönlerden performansları belirlenmeye çalışılmıştır. Bildiriye konu olan ... -
Tüketicilerin Modern Gıda Perakendecilerine Karşı Davranışının Analizi
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2008)Araştırmanın amacı tüketicilerin modern gıda perakendecilerine olan davranışlarının analiz edilmesidir. Türkiye?de son yıllarda gıda perakendeciliğinde ciddi değişimler yaşanmıştır. Gıda perakendeciliğindeki potansiyel ... -
Türkiye’de Buğdayda Uygulanan Tarım Politikaları ve Trakya Bölgesi Buğday Üreticilerinin Sorunları1
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2007)Türkiye’de üretimi yapılan tahıl ürünleri içinde en büyük paya sahip olan buğday, Türkiye için önemli bir tarım ürünüdür. Bu araştırmanın amacı, Türkiye’de buğdayda uygulanan tarım politikalarını ve Trakya’da buğday ... -
Türkiye’de Ekonomik Krizler ve Tarımsal Kooperatiflerin Önemi
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2011)Türkiye’de tarımın GSYİH’daki payı son yıllarda %9’lar düzeyine gerilemekle birlikte Milli gelir, istihdam ve ihracattaki önemini korumaktadır. Türkiye’de krizin tarıma etkileri, sektörün etki alanının geniş olması ... -
Türkiye’de Kadın Akademisyen ve Araştırmacıların Karşılaştıkları Sorunlar ve Tarıma Bakış Açıları
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2012)Bu çalışmanın temel amacı, Türkiye’de tarım konusunda çalışmalar yapan kadın araştırmacı ve akademisyenlerin tarımsal gelişmeye katkıları, karşılaşılan sorunlar ve bunlara yönelik çözüm önerileri sunmaktır. Özellikle ...