Konu "fatty acid composition" için listeleme
Toplam kayıt 16, listelenen: 1-16
-
Bazı aspir (carthamus tinctorius l.) çeşitlerinde olgunlaşma periyodu süresince yağ asiti, tokoferol ve sterol kompozisyonlarının belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2018)Bu araştırmada çiçeklenmeden olgunlaşma periyoduna kadar farklı dönemlerde hasat edilen aspir (Dinçer, Balcı, Remzibey, Yenice, Linas, Olas) çeşitlerinin tohumlarından elde edilen yağların kimyasal özellikleri (yağ oranı, ... -
Bitkisel karışım sıvı yağların yağ asiti bilişimlerinin incelenmesi
(Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi, 2007)Bu çalışmada, 15 farklı firmadan sağlanan bitkisel karışım sıvı yağlarının kapiler gaz-likit kromatografisi metodu ile belirlenen yağ asiti bileşimleri değerlendirilmiştir. Araştırma sonuçlarına göre, önemli miktarı C16:0 ... -
Chemical properties and fatty acid composition of oils extracted from gamma irradiated rape and sunflower seeds
(Innovhub Ssi-Area Ssog, 2016)In the present study, rapeseed (Brassica napus) and sunflower seeds (Helianthus annuus L.) were treated with 2.5, 5, 7.5, and 10 kGy of gamma radiation. Effect of irradiation dose on free fatty acids (FFA), peroxide value ... -
Chia (salvia hispanica l. ) tohumu ilave edilmiş köftelerin fizikokimyasal özelliklerinin belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2019)Bu araştırmada, farklı oranlarda (%5, %10, %15 ve %20) chia tohumu unuyla zenginleştirilmiş köfte örneklerindeki yağ, protein, kül, tuz ve nem ile pişme ve ağırlık kayıpları, yağ bileşimleri, renk, pH, peroksit ve serbest ... -
Determination of Bioactive Compounds and Mineral Contents of Seedless Parts and Seeds of Grapes
(South African Soc Enology & Viticulture-Sasev, 2017)In this study, phenolic compounds, minerals, total flavonoids, total phenolic contents and antioxidant activities of the seedless parts (pulp+skin) and seeds of table and wine grapes were determined. Also, the total oil, ... -
Determination of Fat Contents and Fatty Acid Compositions of Commercial Chocolates on the Turkish Market
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2012)The fat content and fatty acid composition of samples of five brands of most commonly consumed Turkish chocolates were determined by gas-liquid chromatography, using a polar 50 m capillary column CP Sil-88 and flame ... -
Determination of Fatty Acid Composition and Total Trans Fatty Acids in Meat Products
(Korean Society Food Science & Technology-Kosfost, 2009)In this research, fatly acid composition and trans fatty acids of 22 selected meat products produced by Turkish companies were analyzed by capillary gas liquid chromatography (GLC). Total fat contents of the meat products ... -
Dülger, Gizem Çağla
(Namık Kemal Üniversitesi, 2019)Bu araştırma, Edirne koşullarında, 2014 ve 2015 yıllarında yetiştirilen Palancı, VD1sn8 ve VD1sn6 genotipleri ile Nusem ticari hibrit çeşit olmak üzere dört farklı çekirdek kabaklarının, çekirdek oluşumundan son hasat ... -
Effect of gamma radiation on microbiological and oil properties of black cumin (Nigella sativa L.)
(Inst Grasa Sus Derivados, 2007)Black cumin samples obtained from the market have been irradiated under 2.5 kGy, 6 kGy, 8 kGy, and 10 kGy doses, respectively. Along with the increase in the dose of irradiation, both the free fatty acid and peroxide values ... -
Işınlama işlemi uygulanmış sumak (rhus coriaria l. ) meyve yağlarının fizikokimyasal özelliklerinin belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2019)Bu araştırmada, sumak meyvelerine farklı dozlarda gama ışınları uygulanıp, sumaktan yağ elde edildikten sonra yağın kalite özelliklerinde meydana gelebilecek bazı değişikliklerin ve oksidatif stabilitelerinin belirlenmesi ... -
Işınlama işleminin chia (salvia hispanica l.) tohumu yağlarının kimyasal özellikler üzerine etkisi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2019)Bu araştırmada, ışınlama işleminin chia tohumu yağlarının kimyasal özellikler üzerine etkisi incelenmiştir. Araştırmada kullanılan örnekler Arjantin? den ülkemize ithalat yolu ile bu ürünü getiren özel bir firmadan temin ... -
Kimyasal rafinasyonun mısır yağının bazı element içerikleri ile bazı kalite özelliklerine etkileri
(Namık Kemal Üniversitesi, 2015)Bitkisel yağlara genel kullanım amacıyla rafinasyon işlemi uygulanmakta olup tüketicilerin çoğunluğu rafine yağları tercih etmektedir. Bu yüzden rafine bitkisel yağlarda kalitenin değerlendirilmesi bilhassa önem ... -
Manda Sütü Yağının Yağ Asitleri Kompozisyonlarının Belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2017)Bu çalışmanın amacı, Anadolu manda sütünün yağ asidi kompozisyonunu karakterize etmek ve manda sütü yağ asit profilindeki potansiyel yağ asitleri gruplarını araştırmaktı. Laktasyon döneminde 30 Anadolu manda sütündeki ... -
Soğuk presyon ve kimyasal rafinasyon yöntemleri ile üretilen kanola (kolza) yağlarının bazı fiziksel ve kimyasal özelliklerinin karşılaştırılması
(Namık Kemal Üniversitesi, 2009)Bitkisel yağlara genel kullanım amacıyla rafinasyon işlemi uygulanmakta olup tüketicilerin çoğunluğu rafine yağları tercih etmektedir. Bunun yanında, tüketicilerin minimal işlemler uygulanmış ürünlere ilgisi artış ... -
Some physicochemical properties, fatty acid composition and antimicrobial characteristics of different cold-pressed oils
(Innovhub Ssi-Area Ssog, 2015)Since the demand for organic food in the field of vegetable oils is increasing, consumers tend to look for products that haven't been produced by extracting oils from seeds by using solvents such as hexane, or having ... -
trans fatty acid contents of crude soybean oils industrially obtained by solvent extraction with hexane
(Asian Journal Of Chemistry, 2008)The trans fatty acid contents of crude soybean oils, industrially obtained by using continuous solvent (hexane) extraction processes, were determined by capillary gas-liquid chromatography. According to the analysis results, ...