Yazar "Erener, Güray" seçeneğine göre listele
Listeleniyor 1 - 2 / 2
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
Öğe Impacts of in Ovo Feeding of DL-Methionine on Hatchability and Chick Weight(2014) Coşkun, İsa; Erener, Güray; Şahin, Ahmet; Karadavut, Ufuk; Altop, Aydın; Ağma Okur, AylinBu çalışmanın amacı döllü etlik piliç yumurtalarına in ovo DL-metiyonin enjeksiyonunun kuluçka randımanı ve civciv ağırlığına etkisini belirlemektir. Denemede 34 haftalık yaştaki Ross 308 ebeveyn hatlardan elde edilen 132 adet döllü etlik piliç yumurtası kullanılmıştır. Döllü yumurtalar iki deneme gruplarına tesadüfî dağıtılmıştır. Deneme grupları 1) Kontrol ve 2) DL-metiyonin enjekte edilen gruplardan ve üçer tekerrürden oluşturulmuştur. Enjeksiyonlar kuluçkanın 16. gününde uygulanmıştır. Çalışmanın sonunda, kuluçka randımanı kontrol ve DL-metiyonin enjekte edilen gruplarda sırasıyla %90,29 ve %84,74. Oransal civciv ağırlığı ise kontrol ve DL-metiyonin enjekte edilen gruplarda sırasıyla %70,04 ve %72,70 bulunmuştur. Çalışmanın sonunda DL-metiyonin enjeksiyonunun oransal civciv ağırlığını kontrol grubuna göre %3,8 arttırdığı belirlenmiştir. DL-metiyoninin kuluçkadan sonra daha ağır civciv elde etmek için in ovo besin maddesi olarak kullanılabileceği önerilmektedir.Öğe Nutritional Changes of Sour Cherry (Prunus cerasus) Kernel Subjected to Aspergillus niger Solid-state Fermentation(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2017) Güngör, Emrah; Altop, Aydın; Öztürk, Ergin; Erener, GürayThis study was carried out to investigate the effects of Aspergillus niger solid-state fermentation on main nutritional content of cherry (Prunus cerasus) kernel. Three Aspergillus niger strains (ATCC 52172, ATCC 200345, ATCC 9142) were used in this study. Cherry kernels were analyzed for crude protein (CP), total ash (TA), total fat (TF), crude fiber (CF), nitrogen free extract (NFE), neutral detergent fiber (NDF) and acid detergent fiber (ADF) before and after fermentation to see nutritional change. CP level of the sour cherry increased by 14.1% and reached up to 41.66% from 27.56%. Fungal fermentation changed also TA, TF, CF, NFE, NDF, ADF contents of cherry kernel. These results suggest that solid-state fermentation with Aspergillus niger can be used for utilization nutritional properties of cherry kernels to make having potential in animal nutrition.