Yazar "Ayaşan, Tugay" seçeneğine göre listele
Listeleniyor 1 - 2 / 2
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
Öğe İn Vitro Gaz Üretim Tekniği Kullanılarak Yer bademi (Cyperus esculentus) Çeşitlerinin Besin Değerinin Saptanması(2021) Ayaşan, Tugay; İnci, Hakan; Hızlı, Hatice; İnan, Sevda; Ülger, İsmail; Sucu, EkinBu çalışmada, farklı yer bademi çeşitlerinin (Sarı şeker, İntrodüksiyon 1, Bal yumru) besin madde değerlerinin ve koçlarda sindirilebilirliklerinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Farklı yer bademi çeşitlerinin ortalama gaz üretimi, 96 saatlik inkübasyondan sonra in vitro gaz üretim kinetiği ve in vitro inkübasyon süreleri belirlenmiştir. Yetiştirilen farklı yer bademi çeşitlerinin in vitro gaz üretim tekniği kullanılarak a, b, c, a + b'nin pearson korelasyon katsayıları ve pearson korelasyon katsayıları bulunmuştur. Çalışmada farklı yer bademi çeşitlerinin değişik zamanlardaki ortalama gaz üretimleri sadece 3. saatte önemli bulunmuş; 96 saatlik inkübasyondan sonraki in vitro gaz üretim kinetikleri, çeşitler arasında farklılık yaratmamış; in vitro inkübasyon zamanları ile pearson korelasyon katsayıları arasındaki ilişki önemli tespit edilmiştir. Yer bademi çeşitlerinin ortalama ham proteini (HP) %4.39; kuru maddesi (KM) %94.08; ham yağı (HY) %24.85; ham külü (HK) %2.53; asit deterjanda çözünmeyen lif (ADF) %15.04, nötr deterjanda çözünmeyen lif (NDF) %24.03; lif olmayan karbonhidrat (LOK) %44.20 olarak bulunmuştur. Yer bademi çeşitlerinin ortalama toplam sindirilebilir besin maddesi %72.78; metabolik enerjisi 2.63 Mcal/kg KM, sindirilebilir enerjisi 3.21 Mcal/kg KM ve de net enerji laktasyon değeri 1.66 Mcal/kg KM olarak tespit edilmiştir.Öğe Organic and Ecological Production of Chicken Meat and Eggs: A Review of the Regulatory Harmonization Between the EU and Republic of Serbia(2022) Milojevi?, Milena; Miloševi?, Aleksandra; Ayaşan, Tugay; Zari?, Sladjana; İnan, SevdaThe interest in organic livestock and products produced from animals has increased considerably in recent years; Studies on this subject have been concentrated. In this review, organic and ecological production of chicken meat and eggs has been examined: the review of legislative harmony between the EU and the Republic of Serbia. Pure (autochthonous) breeds and their crossbreeds in organic production have lately become the research subject of a growing number of authors. Basic principles of organic livestock production, among other things, refer to domestic animals welfare which inherently includes their health preservation and the production of high quality animal products with the aim of setting up and organizing ecologically acceptable production. Organic products are tasty, helth safe and have high nutritive values.