Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorTuran, Aslı
dc.date.accessioned2017-05-11T12:57:02Z
dc.date.available2017-05-11T12:57:02Z
dc.date.issued2015
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11776/984
dc.description.abstractBu araştırma kimyon uçucu yağının, yonca silajının fermantasyon kalitesi, aerobik stabilitesi, in vitro metabolik enerji içerikleri ve nispi yem değeri üzerine etkilerini belirlemek amacı ile düzenlenmiştir. Yonca, ekim ayında çiçeklenme başlangıcında hasad edilmiş ve yaklaşık 3 saat süreyle soldurulmuştur. Kimyon uçucu yağı silajlara 300 mg/kg ve 500 mg/kg düzeyinde katılmıştır. Yonca, plastik torbalarda silolanmıştır. Paketler laboratuvar koşullarında 8±2 °C’de depolanmışlardır. Silolamadan sonraki 120. günde her bir gruptan 3 paket açılarak silajlarda fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik analizler yapılmıştır. Silolama döneminin sonunda açılan silajlara 7 gün süre ile aerobik stabilite testi uygulanmıştır. Ayrıca, enzimde çözünen organik madde miktarı, metabolik enerji içerikleri ve nispi yem değeri belirlenmiştir. Sonuç olarak, kimyon uçucu yağı yonca silajlarının fermantasyon özelliklerini artırmıştır. Ayrıca nispi yem değerini olumlu yönde etkilemiştir.en_US
dc.description.abstractThis study was carried out to determine the effects of cumin essential oil on the silage fermantation and aerobic stability of alfalfa silages. Alfalfa was harvested at early bloom stage in October and wilted for about 3 hours. Cumin essential oil was applied 300 mg/kg and 500 mg/kg levels. Alfalfa was ensiled in plastic bags. The packages were stored at 8±2 °C under laboratory conditions. Three packages from each group were sampled physical, chemical and microbiological analysis 120th day after ensiling. At the end of the ensiling period all silages were subjected to an aerobic stability test for 7 days. In addition, enzimatic solubility of organic matter, metabolizable energy and relative feed value of these silages was determined. As a result of cumin essential oil increased characteristics of fermantation of alfalfa silages. The relative feed value is affected positively.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherNamık Kemal Üniversitesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccessen_US
dc.subjectYonca silajıen_US
dc.subjectsilaj fermantasyonuen_US
dc.subjectkimyon uçucu yağıen_US
dc.subjectaerobik stabiliteen_US
dc.subjectAlfalfa Silageen_US
dc.subjectsilage fermentationen_US
dc.subjectcumin essential oilen_US
dc.subjectaerobic stabilityen_US
dc.titleKİMYON UÇUCU YAĞININ YONCA SİLAJININ FERMANTASYON KALİTESİ VE AEROBİK STABİLİTESİ ÜZERİNE ETKİSİen_US
dc.title.alternativeEFFECT OF CUMIN ESSENTIAL OIL USAGE ON FERMENTATION QUALITY AND AEROBIC STABILITY OF ALFALFA SILAGEen_US
dc.typemasterThesisen_US
dc.departmentEnstitüler, Fen Bilimleri Enstitüsü, Zootekni Ana Bilim Dalıen_US
dc.relation.publicationcategoryTezen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster