Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorGüneş, Recep
dc.contributor.authorPalabıyık, İbrahim
dc.contributor.authorKurultay, Şefik
dc.date.accessioned2022-05-11T14:43:52Z
dc.date.available2022-05-11T14:43:52Z
dc.date.issued2018
dc.identifier.issn1300-3070
dc.identifier.issn1309-6273
dc.identifier.urihttps://doi.org/10.15237/gida.GD18088
dc.identifier.urihttps://app.trdizin.gov.tr/makale/TXpreU9USXdNQT09
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11776/9749
dc.description.abstractŞekerleme endüstrisi, listenin neredeyse sınırsız olduğu, her yaş grubu tarafından talep gören, açlık vesusuzluğu gidermenin ötesinde özellikle haz almak amacıyla tüketilen çeşitli ürünleri içermektedir. Sözkonusu ürünlerin yüksek kalorili olması, aşırı tüketimlerinin özellikle fazla şeker alımı ile ilişkilendirilebilençeşitli hastalıklara neden olması ve tüketicilerin daha sağlıklı ürün gruplarına yönelmesi gibi nedenler, diğergıda sektörlerinde olduğu gibi bu sektörde de üretilen ürünlere yönelik birtakım değişikliklerin yapılmasınızorunlu kılmıştır. Bu bakımdan günümüzde araştırmacılar, sektörde var olan şekerleme ürünlerininüretiminde ve ürün içeriğinde değişiklikler yapıp, farklı ve yenilikçi yaklaşımlar kullanarak henüz yeni olanfonksiyonel şekerleme ürünlerinin üretimi üzerinde çalışmaktadırlar. Bu çalışma kapsamında, şekerlemeendüstrisinde yoğun bir şekilde üretilen ve oldukça rağbet gören, sert şeker, yumuşak şeker, çikolata ve sakızürünlerine fonksiyonellik kazandırılması amacıyla yapılan bilimsel çalışmalar derlenmiştir.en_US
dc.description.abstractThe confectionery industry includes a wide variety of products for which the list is almost endless, demanded by all age groups and consumed especially for pleasure beyond hunger and thirst. The high calorific value of these products, their excessive consumption leading to various diseases that can be associated with high sugar intake and consumer willingness to buy healthy products have necessitated a number of changes in the sector, like in other food branches. In this regard, researchers are currently working on the production of functional confectionery products that are new in the industry by using innovative approaches and making changes in the production process and in the formulation of conventional confectionery products. Within the scope of this study, it is aimed to review scientific studies that were carried out in order to gain functionality to the hard candy, soft candy, chocolate and chewing gum products which are highly preferred and intensively produced in the confectionery industryen_US
dc.language.isoturen_US
dc.identifier.doi10.15237/gida.GD18088
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.titleŞekerleme Teknolojisinde Fonksiyonel Ürün Üretimien_US
dc.title.alternativeFunctional Food Production in the Confectionery Technologyen_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.ispartofGIDAen_US
dc.departmentFakülteler, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümüen_US
dc.identifier.volume43en_US
dc.identifier.issue6en_US
dc.identifier.startpage984en_US
dc.identifier.endpage1001en_US
dc.institutionauthorGüneş, Recep
dc.institutionauthorPalabıyık, İbrahim
dc.institutionauthorKurultay, Şefik
dc.identifier.trdizinidTXpreU9USXdNQT09en_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster