Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorÖzdemir, Yasin
dc.contributor.authorAkçay, M. Emin
dc.contributor.authorKurultay, Şefik
dc.date.accessioned2022-05-11T14:43:50Z
dc.date.available2022-05-11T14:43:50Z
dc.date.issued2011
dc.identifier.issn1300-8943
dc.identifier.issn2791-6375
dc.identifier.urihttps://app.trdizin.gov.tr/makale/TVRJMk1qRTRPQT09
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11776/9740
dc.description.abstractDünya genelinde yapılan çalışmalar incelendiğinde yeni yağlık zeytin çeşitlerinin elde edilmesi amacıyla çok sayıda araştırma programları yürütüldüğü görülmektedir. Bunun yanı sıra az sayıda da olsa yeni sofralık veya çift amaçlı (sofralık ve yağlık) zeytin çeşitlerinin elde edilmesinin amaçlandığı ıslah çalışmaları da yapılmıştır. Farklı amaçlar ile başlamış olan bazı ıslah çalışmalarında yeni çeşit adaylarının hem sofralık hem de yağlık olarak değerlendirilebilecek özelliklere sahip olması araŞtırmacıların dikkatini çekmiştir. Bu derleme ile geçmişten günümüze farklı ülkelerde ıslah çalışmalarıyla elde edilmiş zeytin tipleri içerisinde tarımsal özellikleri ile ön plana çıkan ve hem sofralık zeytin hem de zeytinyağı sanayinin ihtiyaçlarını karşılayabilecek özelliklerde zeytinlere sahip çeşit adaylarının özellikleri hakkında bilgi verilmesi amaçlanmıştır.en_US
dc.description.abstractThere are huge numbers of breeding program to obtain new olive oil variety and small numbers of breeding program to obtain table or dual purpose olive variety in the world. Whatever the aim of breeding programs, dual purpose variety candidates had attracted the attention of researchers. Their olives could be use in table or olive oil industry. This review is aimed to give a information from past to present about olive variety candidates which had priority among the olive types according to their agricultural characteristics and both table olive and olive oil features of their olives to satisfy the needs of industry obtained by breeding programs in different countries.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectTarımsal Ekonomi ve Politikaen_US
dc.subjectZiraat Mühendisliğien_US
dc.subjectZiraaten_US
dc.subjectToprak Bilimien_US
dc.subjectBiyolojien_US
dc.titleMelezleme ıslahı ile elde edilen iki amaçlı (sofralık ve yağlık) zeytin çeşit adaylarına genel bir bakışen_US
dc.title.alternativeA general view to dual purpose (table and oil) olive variety canditates obtained by breeding programsen_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.ispartofBahçeen_US
dc.departmentFakülteler, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümüen_US
dc.identifier.volume40en_US
dc.identifier.issue2en_US
dc.identifier.startpage29en_US
dc.identifier.endpage36en_US
dc.institutionauthorKurultay, Şefik
dc.identifier.trdizinidTVRJMk1qRTRPQT09en_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster