Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorAlkan, Selen
dc.date.accessioned2017-05-11T08:13:48Z
dc.date.available2017-05-11T08:13:48Z
dc.date.issued2011
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11776/965
dc.description.abstractBu çalışma üzüm ekstratı tahıllara ilavesinin yem mikrobiyolojisi üzerine etkilerini araştırmak amacıyla yürütülmüştür. Deneme grupları 2 farklı depolama ortamı (22 °C sıcaklık, %57 Nem ve 40 oC sıcaklık, % 65 Nem), 2 farklı depolama süresi (1 ve 3 ay), üzüm ekstratı ilavesi ile 3 adet hammadde (mısır, buğday, arpa) kullanılarak oluşturulmuştur. Araştırma sonucunda tahılların sahip oldukları besin madde bileşimleri ile mikroorganizma sayılarının, kökenlerine ve elde edilme yöntemlerinin farklılığından ötürü büyük değişkenlik gösterdiği saptanmıştır. Araştırmada farklı hammaddelerin besin madde kayıplarının depolama şartları, süresi ve üzüm ekstratı ilavesinden etkilenmiştir. Sonuç olarak üzüm ekstratı ilave edildiğinde buğday ve arpa da LAB sayılarında artış gözlenmekle beraber mısır da ise küf sayılarında azalma görülmüştür.en_US
dc.description.abstractThis study is carried out with the aim of investigating the addition of grape extract to growing effects on the microbiology of feed. Experiment groups are set off using two different storage medium (22 °C temperature, 57% moist and 40 oC temperature , 65 % moist), two different storage time ( 1 and 3 months), 3 raw materials with the addition of extract ( corn, wheat, barley). Following the search, it is determined that the vegetable root raw materials’ substance compound and the number of microorganisms vary from their roots and the differences of derivation methods. During the search, the different material raws are affected by the loss of feedstuff’s storage conditions, time and the addition of grape extract. When the grape extract is added, it is observed that the numbers of LAB increases in wheat and barley, however, it is conferred that the number of mold decreases in corn. As a result, it is determined that adding grape extract leads to some differences, but these results are also related to storage conditions, time and the qualities of raw material.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherNamık Kemal Üniversitesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectÜzüm ekstratıen_US
dc.subjectyemleren_US
dc.subjectdepolama şartlarıen_US
dc.subjectGrape extracten_US
dc.subjectstorage conditionen_US
dc.subjectfeedsen_US
dc.titleÜzüm ekstratı'nın mısır, buğday, arpa danelerine eklenmesinin yem mikrobiyolojisi üzerine etkilerien_US
dc.title.alternativeThe effects of grape extract into the corn, the wheat and the barley?s grains on the microbiology of feeden_US
dc.typemasterThesisen_US
dc.departmentEnstitüler, Fen Bilimleri Enstitüsü, Zootekni Ana Bilim Dalıen_US
dc.relation.publicationcategoryTezen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster