Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorİZGİ, Nuray
dc.date.accessioned2017-05-11T06:50:33Z
dc.date.available2017-05-11T06:50:33Z
dc.date.issued2011
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11776/950
dc.description.abstractBu çalışmada Anamur yöresinde geleneksel yöntemler ile yerel halk tarafından üretilmiş oniki farklı andız pekmezi kullanılarak, andız pekmezinin antioksidan aktivitesi, toplam fenolik madde miktarı ile bazı fiziksel ve kimyasal özellikleri araştırılmıştır. Çalışmada pekmez örneklerinde pH 4,87 - 5,94; kül % 2,14 - 3,93; titrasyon asitliği; % 0,28 - 1,17; kuru madde % 61,52 - 79,2; suda çözünür kuru madde (SÇKM) % 56,5 - 72,0; hidroksi metil furfural (HMF) 2,75 - 85,7 mg/kg; toplam fenolik madde 949 - 2100 mg/kg; toplam şeker % 41,5 - 54,72; invert şeker % 29,6 - 47,85; renk sırasıyla (L, a, b) 8,3 - 12,01, -0,05 - 2,83, 0,62 - 2,65, viskozite 43 - 1073 mpa.s, serbest radikal temizleme aktivitesi (EC50) 0,967 µg/mL olarak belirlenmiştir.en_US
dc.description.abstractIn this study, the antioxidant activity, total amount of phenolic substances, some physical and chemical properties of andiz molasses have been researched by using 12 different andiz molasseses of which had been produced within traditional methods by local people in Anamur region. In the study in molasseses? samples, those that have been consecutively detected are as followings; pH 4.87 - 5.94; ash % 2.14 - 3.93; titration acidity % 0.28 - 1.17; total dry matter % 61.52 - 79.2; water-soluble dry matter % 56.5 - 72.0; hydroxy methyl furfural 2.75 - 85.7 mg/kg; total phenolic substance 949 - 2100 mg/kg; total amount of sugar % 41.5 - 54.72, invert sugar % 29.60 - 47.85; colour - respectively (L, a, b) 8.3 - 12.01, -0.05 - 2.83, 0.62 - 2.65; viscosity 43 - 1073 mpa.s; free - radicals purification activity (EC50) 0,967 µg/mL.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherNamık Kemal Üniversitesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectAndız pekmezien_US
dc.subjectfenolik bileşikleren_US
dc.subjectantioksidan aktiviteen_US
dc.subjectAndiz molassesen_US
dc.subjectphenolic compoundsen_US
dc.subjectantioxidant activityen_US
dc.titleEv yapımı andız pekmezinin bileşimi, reolojik özellikleri, antioksidan ve antimikrobiyel aktivitelerinin belirlenmesien_US
dc.title.alternativeDetermination of composition of homemade andiz molasses, reological characteristics, antioxidant and antimicrobical activitiesen_US
dc.typemasterThesisen_US
dc.departmentEnstitüler, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalıen_US
dc.relation.publicationcategoryTezen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster