Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorBahar, Elman
dc.contributor.authorKorkutal, İlknur
dc.contributor.authorKabataş, İpek Ezgi
dc.date.accessioned2022-05-11T14:43:11Z
dc.date.available2022-05-11T14:43:11Z
dc.date.issued2017
dc.identifier.issn2146-0574
dc.identifier.issn2536-4618
dc.identifier.urihttps://app.trdizin.gov.tr/makale/TWpneU1URTRPQT09
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11776/9463
dc.description.abstractBu çalışma yaprak su potansiyeli ve salkım seyreltme uygulamalarının Sangiovese üzüm çeşidinin fitokimyasal özellikler üzerine etkilerini belirlemek amacıyla yürütülmüştür. Denemede 4 farklı yaprak su potansiyeli (?yaprak) uygulaması; Kontrol (Sulamasız) (<0.7MPa), ?şö n?(-0.3;-0.5MPa], ?şö n?(-0.3;-0.6MPa] ve ?şö n?(-0.3;-0.7MPa] ve 2 farklı Salkım Seyreltme Uygulaması; (Salkım Seyreltmesiz ve %50 Salkım Seyreltme) yapılmıştır. Araştırmada ?şö n?(-0.3;-0.7MPa] uygulamasının Kontrol'e göre fitokimyasal özellikleri iyileştirdiği saptanmıştır. Salkım seyreltme uygulamalarının yaprak su potansiyeli üzerinde farkedilir bir etkisi görülmemiş ancak %50 Salkım Seyreltme uygulamasının kaliteyi artırıcı etkide bulunduğu belirlenmiştir. Sonuç olarak Sangiovese üzüm çeşidi için yaprak su potansiyeli uygulamalarından ?şö n?(-0.3;-0.7MPa] aralığı ile birlikte ürün yükünün fazla olması durumunda %50 Salkım Seyreltme uygulaması önerilmiştiren_US
dc.description.abstractThis study was conducted in order to determine the effects of leaf water potential and cluster thinning applications on phytochemical properties of cv. Sangiovese. Four different leaf water potential (?leaf) applications; (Control (Non irrigated) (<0.7MPa), ?pd n? (-0.3;-0.5] MPa, ?pd n? (-0.3;-0.6] MPa, ?pd n? (-0.3;-0.7] MPa) and two different cluster thinning applications; (non cluster thinning and 50% cluster thinning) were made. In this research, it was determined that the application of ?pd n? (-0.3;-0.7 MPa) improves the phytochemical properties more than control treatment. Cluster thinning applications had an insignificant effect on leaf water potentials, whereas %50 Cluster Thinning application had an positive effect on the quality. As a result, ?pd n?(-0.3;-0.7] MPa interval leaf water potential application and when the excessive yield existing, %50 Cluster Thinning could be recomended for the cv. Sangioveseen_US
dc.language.isoturen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectZiraat Mühendisliğien_US
dc.subjectBahçe Bitkilerien_US
dc.subjectZiraaten_US
dc.subjectToprak Bilimien_US
dc.subjectBiyolojien_US
dc.subjectEntomolojien_US
dc.titleFarklı Yaprak Su Potansiyeli (?yaprak) ve Salkım Seyreltme Uygulamalarının Sangiovese Üzüm Çeşidinin Fitokimyasal Özellikleri Üzerine Etkilerien_US
dc.title.alternativeDifferent Leaf Water Potentials (?leaf) and Cluster Thinning Applications Effects on Phytochemical Properties in cv. Sangioveseen_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.ispartofIğdır Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisien_US
dc.departmentFakülteler, Ziraat Fakültesi, Bahçe Bitkileri Bölümüen_US
dc.identifier.volume7en_US
dc.identifier.issue3en_US
dc.identifier.startpage11en_US
dc.identifier.endpage18en_US
dc.institutionauthorBahar, Elman
dc.institutionauthorKorkutal, İlknur
dc.institutionauthorKabataş, İpek Ezgi
dc.identifier.trdizinidTWpneU1URTRPQT09en_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster