Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorGÜLÜMSER, PINAR
dc.date.accessioned2017-05-10T13:07:44Z
dc.date.available2017-05-10T13:07:44Z
dc.date.issued2011
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11776/935
dc.description.abstractTüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de hayvancılık; ekonomik, sosyal ve beslenme açısından büyük önem taşıyan vazgeçilmez bir sektördür. Dünya da ve ülkemizde hayvan yetiştiriciliği içerisinde sığır yetiştiriciliği en önemli hayvansal üretim dallarından biridir. Ülkemizde hayvancılık sektöründe son yıllarda önemli değişimler olmuş, büyükbaş ve küçükbaş hayvan varlığımız önemli düzeyde azalmıştır. Birim hayvan başına verim miktarında artış olmakla birlikte birim hayvan başına verim düzeyi hala gelişmiş ülkelerin verimlerinin oldukça gerisindedir. Yürütülen bu çalışma ile ülkemizde süt sığırcılığında yapılmış olan çalışmalar derlenmeye çalışılmıştır. Süt sığırlarının süt verimi ve döl verimi özellikleri incelenmiştir. İncelenen özellikler ırklara ve yıllara göre ayrılmıştır. Döl verim özellikleri olarak ; Servis Periyodu, İlkine Damızlıkta Kullanma Yaşı , İlkine Buzağılama Yaşı, Buzağılama Aralığı, Gebelik Süresi ve Gebelik Başına Tohumlama Süresi üzerinde, Süt verim özellikleri olarak; Gerçek Süt Verimi, 305 Günlük Süt Verimi, Laktasyon Süresi ve Kuruda Kalma Süresi üzerinde durulmuştur. Değerlendirme sonunda elde edilen bilgiler ışığında gelecekte yürütülecek olan çalışmalara yol gösterilmeye çalışılmıştır.en_US
dc.description.abstractLivestock, such as in the whole world in our country, economically, socially and in terms of nutrition is an essential sector of great importance. Animal husbandry in the farming of cattle in the world and our country is one of the most important branches of animal production. Livestock sector in the last few years have been significant changes in our country, has a significant presence in cattle and sheep has decreased. Although the amount of yield increase per animal productivity per animal unit yield level is still well behind the developed countries. This study has been conducted with dairy cattle in our country tried to compiled the study. Properties of milk yield and reproductive performance of dairy cattle were investigated. Characteristics investigated over the years and is divided into races. Progeny production characteristics as the Service Period the first one breeding age to the first one calving age, calving interval, gestation period and the time of pregnancy per insemination, milk yield, as features, real milk yield, 305 day milk yield, lactation duration and the Stay Dry emphasized. Evaluation studies to be carried out in the future in the light of information obtained at the end tried to show cause.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherNamık Kemal Üniversitesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectSüt sığırcılığıen_US
dc.subjectsüt verimien_US
dc.subjectdöl verimien_US
dc.subjectDairy Cattleen_US
dc.subjectMilk yielden_US
dc.subjectFertilityen_US
dc.titleTürkiye'de süt sığırcılığında süt ve döl verimi üzerinde yapılan araştırmaların değerlendirilmesien_US
dc.title.alternativeTurkey at dairy milk and fertility evaluation of research onen_US
dc.typemasterThesisen_US
dc.departmentEnstitüler, Fen Bilimleri Enstitüsü, Zootekni Ana Bilim Dalıen_US
dc.relation.publicationcategoryTezen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster