Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorÜnalp, Ebru
dc.date.accessioned2017-05-04T13:48:47Z
dc.date.available2017-05-04T13:48:47Z
dc.date.issued2015
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11776/728
dc.description.abstractBu çalışma, farklı biçim ve gelişme dönemlerinde elde edilen yonca kuru otunun besin madde içeriklerinin belirlenmesi amacıyla düzenlenmiştir. Yonca otu, 1/10 çiçeklenme, tam çiçeklenme ve meyve bağlama olmak üzere 3 farklı gelişme döneminde ve her bir vejetasyon dönemi içinde 5 biçim yapılmak suretiyle hasat edilmiştir. Araştırmada kuru otun, kuru madde (KM), ham protein (HM), ham selüloz (HS), ham yağ (HY), asit çözücülerde çözülmeyen karbonhidratlar (ADF), nötral çözücülerde çözülmeyen karbonhidratlar (NDF), asit çözücülerde çözülmeyen lignin (ADL) içerikleri üzerine kimyasal analizler yapılmış; yetiştirici şartlarında ekimi yapılmış, yoncanın besin madde içerikleri belirlenmiştir. Yonca örneklerindeki KM içeriğinin %88,70-%93,97, HP içeriğinin %9,71-%19,34, HS içeriğinin %28,39-%41,86 arasında değişim gösterdiği belirlenmiştir. Yapılan araştırma sonunda, elde edilen sonuçlara göre yonca otunun 1/10 çiçeklenme döneminde biçilmesinin hayvan besleme açısından daha kaliteli kaba yem elde edileceği sonucuna varılmıştır.en_US
dc.description.abstractThis study, which is crop alfalfa in different cutting and growth stages of vegetation was organized with the aim of determining the nutrient content. Alfalfa hay, beginning of flowering, full flowering and pod mount, and each including three different vegetation period by maintaining vegetation period has been harvested in the fifth form. Alfalfa samples used in this study, DM, CP, CF, FAT, ADF, NDF, ADL values for detection of chemical analysis as applied to the producer and dried alfalfa grown in nutrient content were determined. As a result, alfalfa samples of KM 93,97 to 88.70% of the content, the HP of 19,34 with 9,71% of the content, change of HS 41,86 to 28,39% of the content was observed. According to the results obtained in terms of animal feeding alfalfa seed harvested in the beginning of flowering is concluded that to obtain high-quality roughage.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherNamık Kemal Üniversitesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectYoncaen_US
dc.subjectbiçim zamanıen_US
dc.subjectgelişme dönemien_US
dc.subjectbesin madde kompozisyonuen_US
dc.subjectAlfalfaen_US
dc.subjectharvest timeen_US
dc.subjectvegetation perioden_US
dc.subjectthe nutritional compositionen_US
dc.titleFARKLI GELİŞME DÖNEMLERİ ve BİÇİM SIRALARINDA YONCA (MEDİCAGO SATİVA L.) KURU OTUNUN HAM PROTEİN, SELÜLOZ VE BAZI MİKROBİYOLOJİK ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİen_US
dc.title.alternativeDIFFERENT FORMS OF ALFALFA HAY IN THE VEGETATION PERIOD DETERMINATION OF NUTRIENT CONTENTen_US
dc.typemasterThesisen_US
dc.departmentEnstitüler, Fen Bilimleri Enstitüsü, Zootekni Ana Bilim Dalıen_US
dc.relation.publicationcategoryTezen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster