Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorBıyıkoğlu, Şuayip
dc.date.accessioned2017-05-04T10:47:46Z
dc.date.available2017-05-04T10:47:46Z
dc.date.issued2010
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11776/695
dc.description.abstractİstanbul’un çeşitli ilçelerinde yaşayan insanların organik gıdalarla ilgili bilgi düzeylerinin belirlenmesi amacıyla yapılan araştırmada, 600 kişiye yüz yüze sorma yöntemiyle 13 soruluk anket formu uygulanarak, deneklerin organik gıdalar hakkındaki bilgileri ve bu gıdaları tüketme düzeyleri belirlenmeye çalışılmıştır. Araştırmada deneklerin cinsiyetlerinin birbirine yakın olduğu (%51 bay, %49 bayan), yaş durumlarının genç ve orta yaşta yoğunlaştığı (%79; 15-40 yaş, %21; 41 yaş üzeri), öğrenim durumlarına bakıldığında; %18’inin ilköğretim, %23’ünün lise ve %59’unun ise üniversite mezunu olduğu ortaya çıkmıştır. Gelir durumlarındaki dağılım; 500-1000 TL arası %13, 1000-2000 TL arası %47, 2000-5000 TL arası %36, 5000 TL üzeri ise %4 tür. Deneklerin % 68’inin organik gıdaları duydukları fakat tüketmedikleri, % 28’inin organik gıdaları tükettikleri, %4’ünün ise organik gıdaları hiç duymadıkları görülmüştür. Organik gıda tüketiminde bayanların sayısının baylardan daha çok olduğu (%67 ile %33), organik gıdaların 15-40 yaş arası denekler tarafından daha fazla tüketildiği (%51.5), üniversite mezunlarının organik gıda tüketim oranı diğer öğrenim durumundaki deneklerin sayısının toplamından daha fazla (% 64) olduğu anlaşılmıştır.en_US
dc.description.abstractIstanbul's various districts of people living organic food-related knowledge levels in order to determine the study, 600 people face to face, asking method 13-question survey form was applied, the people in organic food knowledge about and consumption levels are determined. Study of people gender close together that (51% men, 49% female), age, state of the young and middle aged concantrated (79%, 15-40 years, 21%, 41 years later), to the educational background is checked, 18% of primary school, 23% of high school and college graduates is 59% that have emerged. Clear distribution of income, between £ 500-1000 13%, 47% between 1000 to 2000 TL, 36% between 2000-5000 TL 5000 TL type of over 4%. 68% of people had heard of organic food but do not consume, they consume organic food and 28%, 4% were not heard about organic foods. Organic food consumption in the female of the number of men more than that (%67-%33), organic foods, 15-40 age range by people consume more (%51.5) when the university graduates of organic food consumption rate of other studies that the people of the number of total (%64), more than was understood.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherNamık Kemal Üniversitesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectOrganik gıdaen_US
dc.subjectOrganik tarımen_US
dc.subjectTüketicien_US
dc.subjectOrganic Fooden_US
dc.subjectOrganic farmen_US
dc.subjectConsumeren_US
dc.titleOrganik gıdalarla ilgili tüketici davranışlarının belirlenmesi üzerine bir araştırmaen_US
dc.title.alternativeDetermination of organic food on an investigation with respect to consumer behavioren_US
dc.typemasterThesisen_US
dc.departmentEnstitüler, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalıen_US
dc.relation.publicationcategoryTezen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster