Ara
Toplam kayıt 62, listelenen: 1-10
Hünnap (zizyphus zizyphus) ağacı yaprak ve meyve ekstratlarının antioksidan ve antimikrobiyal özelliklerinin araştırlması
(Namık Kemal Üniversitesi, 2019)
Bu tez çalışmasında Hayrabolu İlçesi Karabürçek Mahallesi’nde doğal olarak yetişen hünnap (Zizyphus zizyphus) ağacı yaprak ve meyve ekstraktlarının antioksidan ve antimikrobiyal özellikleri incelenmiştir. Yaprak ve meyvelerden ...
Yumurtacı tavuklarda keten ve kanola tohumu küspesi kullanımının yumurta raf ömrüne etkileri
(Namık Kemal Üniversitesi, 2019)
Bu çalışma, yumurtacı tavuklarda keten tohumu ve kanola tohumu küspesi kullanımının yumurta raf ömrüne olan etkilerini belirlemek amacıyla düzenlenmiştir. Bu amaçla, üç muamele grubu oluşturulmuştur. Yem muameleri; 1) ...
Farklı bitki sıklıklarındaki çift sıra ekim uygulamalarının hibrit ayçiçeği (helianthus annuus l.) çeşitlerinin verim ve verim unsurlarına etkisi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2019)
Bu araştırma; farklı çift sıra aralığı uygulamalarının ayçiçeği hibrit çeşitlerinde verim ve verim unsurlarına etkilerini belirlemek amacıyla yapılmıştır. Çalışma ile ilgili denemeler Kırklareli ilinin Pınarhisar ilçesinin ...
Tepki yüzeyleri tasarımı ve yapay sinir ağları yöntemleriyle epoksi kompozitlerin aşınma özelliklerinin optimizasyonu
(2019)
Yapılan tez çalışmasında; inşaat sanayii başta olmak üzere tekstil ve otomotiv gibi çok geniş bir alanda yaygın bir kullanıma sahip olan epoksi (reçine) bazlı kompozitlerin aşınma davranışına etki eden faktörler incelenmiş ...
Farklı su stresi seviyelerinin organik ve konvansiyonel olarak yetiştirilen cabernet-sauvignon (vitis vinifera l. ) üzüm çeşidinde tane heterojenitesi ve bileşime etkisi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2019)
Araştırma iki parselden oluşmakta ve birinci parseli Tekirdağ il sınırları içerisindeki organik tarım sertifikalı ŞatoNuzun Bağcılık ve Şarapçılık Ltd. firması bağlarında bulunmaktadır. Bağ 41° 02' 20.74" K ile 27° 48' ...
Bazı üzüm çeşitlerinin kuruma özelliklerinin araştırılması ve orta nemli kuru üzüm elde edilmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2019)
Kuru üzüm içerdiği mineral maddeler, vitaminler ve fenolik bileşiklerle besinsel yararı yüksek bir gıdadır ve dünyada gittikçe artan oranda talep görmektedir. Yaptığımız çalışmada, üzüm kurutmada en yaygın olarak kullanılan ...
Hayvan hastalıklarının hızlı tespiti için PCR tabanlı moleküler tanı kiti geliştirilmesi: model çalışma
(Namık Kemal Üniversitesi, 2019)
Bacillus anthracis özellikle otçul hayvanları etkileyen ancak tüm memelilerde etkili olan şarbon hastalığı etmenidir. B. anthracis’in patojenik özelliği pXO1ve pXO2 olmak üzere iki plazmid üzerinde taşınan virülans genlerine ...
eEF-2K enzimini inhibe etme potansiyeline sahip yeni protein kinaz inhibitörlerinin sentezi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2019)
Diğer hastalıklara göre daha fazla ölüme neden olan kanser; geçmişten günümüze kadar gelen en önemli sağlık sorunlarındandır ve vakalarında her geçen yıl artış görülmektedir. Meme, akciğer, pankreas ve mide gibi farklı ...
Bireylerin çiğ, pastörize ve UHT süt tüketim tercihlerinin belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2019)
Bu çalışma, Tekirdağ İlindeki bazı kurumlarda çalışanlar arasından gönüllülük esasına göre seçilen uygun örnekleme yöntemi ile belirlenen 150 kişiye anket yöntemi ile sorular yöneltilerek bireylerin; çiğ, pastörize ve UHT ...
Farklı yöntemlerle üretilen palet bağlama malzemelerinin dayanım karakteristiklerinin araştırılması
(Namık Kemal Üniversitesi, 2019)
Endüstriyel alanda palet bağlamada kullanılan liftli çemberler yüksek mukavemetli polyester ipliklerin tutkal ile kaplanmasıyla üretilmektedir. Bu tezde dişli pompa ile laminasyon, ekstrüder ile laminasyon, daldırma tankı ...