Ara
Toplam kayıt 2, listelenen: 1-2
CEVAP YÜZEYİ YÖNTEMİ KULLANILARAK STEVİA ÖZÜ İÇEREN DÜŞÜK KALORİLİ BÖĞÜRTLEN REÇELİ FORMÜLASYONUNUN BELİRLENMESİ
(Namık Kemal Üniversitesi, 2016)
Bu çalışmada stevia özü kullanılarak düşük kalorili böğürtlen reçeli üretimi amaçlanmıştır. Denemeler cevap yüzey yöntemine (RSM) göre dizayn edilmiş, pektin (% 0,5-1), şeker (% 15-50) ve stevia (% 0,02-0,06) miktarları ...
Beyaz üzüm suyunun mikrobiyal yükünün azaltılmasında gamma (y) radyasyon ve ultraviyole
(Namık Kemal Üniversitesi, 2018)
Tez çalışması kapsamında, Türkiye açısından ekonomik değeri olan ve genellikle şarap üretiminde kullanılan Vitis vinifera L. cinsi beyaz üzümden elde edilen üzüm suyunun mikrobiyolojik yükünün azaltılmasında ısıl pastörizasyona ...