Ara
Toplam kayıt 10, listelenen: 1-10
Trakya ve Yığılca bal arılarının morfometrik yöntemlerle karşılaştırılması
(Namık Kemal Üniversitesi, 2017)
Bu çalışmada, Trakya ile Yığılca bal arısı popülasyonlarının morfolojik özellikler bakımından tanımlanması ve karşılaştırılması amaçlanmıştır. Araştırma materyali 19 farklı arılıktan 94 koloniden olmak üzere toplam 2641 ...
Süt sığırcılığı işletmelerinde işletme içi kirlilik ile topallık arasındaki ilişki ve topallığa bağlı ekonomik kayıplar
(Namık Kemal Üniversitesi, 2017)
Bu çalışmada, Balıkesir ilinde, 3000 baş kapasiteli modern süt sığırcılığı işletmesinde bulunan 778 baş Siyah Alaca sığırlarının topallık puanlaması, vücut kirlilik puanlaması 4 verim grubuna ayrılarak tespit edilmiş, ahır ...
BAZI KOYUN IRK VE TİPLERİNİN KUZU ÜRETİM ETKİNLİĞİNİN BELİRLENMESİ
(Namık Kemal Üniversitesi, 2017)
Bu çalışmada, bazı koyun ırk ve tiplerinin döl verimi, büyüme özellikleri, gebelik verimliliği ve etkinliği ile sütten kesim verimliliği ve etkinliği belirlenmeye çalışılmıştır. Araştırmanın hayvan materyalini 326 baş ...
KIRKLARELİ İLİ İZOLE BÖLGESİNDE YETİŞTİRİLEN BAL ARISI KOLONİLERİNDE GENETİK ÇEŞİTLİLİĞİN BELİRLENMESİ
(Namık Kemal Üniversitesi, 2017)
Kırklareli ili izole bölgesinde yetiştirilen Bal Arısı Kolonilerinde Genetik Çeşitliliğin Belirlenmesi başlıklı çalışmamızla, izole bölgede yetiştiriciliği yapılan bal arılarının genetik çeşitliliği (ırk ve ekotip), geometrik ...
Süt sığırlarında somatik hücre sayısının süt bileşimi ve kalitesine etkisi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2017)
Bu çalışmada, ülkemiz süt sığırcılığında önemli bir yere sahip İzmir ilinde Siyah Alaca ve Simental ırkı hayvanlardan elde edilen sütlerin somatik hücre sayısı içeriğinin (SHS) tespit edilip SHS’ nın bazı faktörlere göre ...
Mısır ve buğday silajlarında aerobik stabilite süresince mikrobiyal kompozisyondaki değişikliklerin termal kamera görüntüleme tekniği ile değerlendirilmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2017)
Aerobik stabilite (silo ömrü), açılan bir silajın ısınmadan ve bozulmadan kaldığı sürenin uzunluğu olarak tanımlanmaktadır. Aerobik stabilite kompleks bir süreç olup, silolanan ürü-nün mikrobiyal bileşimi, fermantasyon ...
Malkara ilçesinde silaj üretimi sorunları ve çözüm yolları
(Namık Kemal Üniversitesi, 2017)
Araştırma 2014-2015 yıllarında Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde yürütülmüştür. Bu çalışma, Malkara ilçesinde farklı türdeki yem bitkilerinden yapılan silajların kalitesini belirlemek, üretim tekniklerini incelemek, silaj ...
Sağkalım analizi zootekni alanında kullanımı
(Namık Kemal Üniversitesi, 2017)
Çalışmada sağkalım analizinin tanıtılması ve hayvanlar üzerinde yapılmış çalışmaların toplanması amaçlanmıştır. Bunun yanında hayvancılıkta kullanımına ilişkin bir örnek sunulmuştur. Sağkalım analiziyle birlikte medyan ...
Türkiye’ de yapılan karkas çalışmalarının değerlendirilmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2017)
İnsanların yaşamlarını sağlıklı bir biçimde sürdürebilmeleri için yeterli ve dengeli bir biçimde beslenmeleri gerekmektedir. Ancak dünya nüfus artış hızının yüksek olması, yeterli gıda temin edilememesi gibi nedenlerden ...
Bıldırcın yemlerinde kayısı çekirdeği ilavesinin performans , yumurta kalitesi ve kuluçka parametreleri üzerine etkileri
(Namık Kemal Üniversitesi, 2017)
Bu çalışmada bıldırcın yemlerine kayısı çekirdeği ilavesinin performans, yumurta kalitesi ve kuluçka parametreleri üzerine etkileri araştırılmıştır. Çalışmada 64 dişi bıldırcın (Coturnix coturnix japonica) kullanılmıştır. ...