Ara
Toplam kayıt 6, listelenen: 1-6
İstanbul ilinde dikimi yapılan lalelerdeki virüs hastalıklarının saptanması ve tanılanması üzerine araştırmalar
(Namık Kemal Üniversitesi, 2014)
Gösterişli çiçeklerinden dolayı süs bitkisi olarak tarihten günümüze, artan ilgiye sahip olan lale (Tulipa spp) tür ve çeşitleri,“Monocotyledoneae” Bitki Dünyası’nın “Liliaceae” familyasından çok yıllık soğanlı ve otsu ...
Trakya bölgesindeki zeytin ağaçlarında görülen abiyotik hastalıkların belirlenmesi ve bazı virüs hastalıklarının DAS-ELISA ile tanılanması
(Namık Kemal Üniversitesi, 2015)
Zeytin (Olea europaea L.) Türkiye florası içerisinde yer alan en önemli yağ bitkisidir. Türkiye’de zeytin üretimi zeytinyağı elde etmek ve sofralık salamurası için yapılır. Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) 2013 yılı ...
Türkiye'de Trakya bölgesinde güllerde görülen virüslerin biyolojik ve serolojik yöntemlerle saptanması üzerine araştırmalar
(Namık Kemal Üniversitesi, 2009)
Bu arastırmada Türkiye’nin Trakya Bölgesi’nde ve ?stanbul ?li’nde Gül (Rosa spp.) yetistiriciliği yapılan alanlarda sorun olan virüs hastalıkları ele alınmıstır. Daha önce bu bölgede güllerde sorun olan viral etmenlerin ...
TEKİRDAĞ İLİNDE BAZI KABAKGİL TÜRLERİNDE VİRÜS İNFEKSİYONLARININ BELİRLENMESİ
(Namık Kemal Üniversitesi, 2017)
Tekirdağ ilinde 2016 yılında kabakgillerin üretim döneminde kavun, karpuz, hıyar ve kabak yetiştirilen alanlar tespit edilerek, kabakgilleri infekte eden virüslerin tespiti amacıyla 300 bitkiden yaprak örneği alınmıştır. ...
Asmalarda kısa boğum hastalığı [grapevıne fanleaf virü (GFLV)] ile vektör nematod xiphinema spp. ilişkilerinin araştırılması
(Namık Kemal Üniversitesi, 2014)
Dünya’da üzüm (Vitis vinifera L.) bağlarında görülen en önemli virüs hastalığı Xiphinema nematod türleri tarafından taşınan Grapevine Fanleaf Virus (GFLV)’nün neden olduğu kısa boğum hastalığıdır. 2013 ve 2014 yıllarında ...
Trakya Bölgesi'ndeki kanola (Brassica napus L.) tarlalarında görülen abiyotik sorunlar ve Beet western yellows virus (BWYV), turnip mosaic virus (TuMV)'lerinin DAS-ELISA ile saptanmas
(Namık Kemal Üniversitesi, 2015)
Kanola (Brassica napus var. napus) Dünya’da bitkisel yağ kaynağı olarak önemli bir kültür bitkisidir. AB ülkeleri gıda ve gıda sanayi hammaddesi olarak kanola yağını kullanırken ABD, Güney Amerika ve Uzak Doğu ülkeleri ...