Ara
Toplam kayıt 9, listelenen: 1-9
Tekirdağ ili sahillerinde avlanan su ürünlerinin ağır metal içeriklerin belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2009)
Marmara Denizi'nin Tekirdağ İl'i kıyılarından elde edilen tüketime hazır haldeki kabuklu su ürünlerinden Akdeniz Midye'si ve Karides'te, balık türlerinden Mezgit, Karagöz İstavrit, Lüfer'de civa, kadmiyum, kurşun, çinko ...
Üzüm posası silajlarında farklı katkı maddesi kullanımının silaj kalitesi üzerine etkileri
(Namık Kemal Üniversitesi, 2009)
Bu çalısma üzüm posası silajının yem degerini belirlemek amacıyla yürütülmüstür. Bu amaçla Tekirdag sarap fabrikasından alınan üzüm posası cam kavanozlara doldurulmus ve degisik katkı maddeleri ilavesiyle elde silajların ...
Saf kıvırcık koyunlarının alyuvar içi potasyum ve glutatyon tipleri bakımından genetik yapısının belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2009)
Bu çalışmada saf Kıvırcık ırkının alyuvar içi potasyum ve glutatyon tipleri bakımından genetik yapısının belirlenmesi amaçlanmıştır. Çalışmada Kırklareli ilinde bulunan ve özel olarak koruma altına alınmış 50 başlık Kıvırcık ...
Etlik piliç yemlerinde kayısı çekirdeği küspesi kullanımının performans değerlerine ve bağırsak mikrobiyotası üzerine etkileri
(Namık Kemal Üniversitesi, 2009)
Bu çalısmada etlik piliçlerde kayısı çekirdegi küspesi kullanımının performans üzerine etkileri, etin vitamin E içerigi ve bagırsak mikrobiyotası saptanmıstır. 120 adet etlik piliçler birbirine komsu olan tel kafeslerde ...
Türkiye'de yapılan kuzu besi çalışmaları
(Namık Kemal Üniversitesi, 2009)
Dünya'da ve Türkiye'de artan nüsufa oranla, üretilen hayvansal kökenli besin maddeleri üretimi birbirine paralel bir biçimde artmamakta ve dünya genelinde her yıl açlık çeken insan sayısında artış olmaktadır.Ülkemiz hayvan ...
Trakya bölgesinde üretimi yapılan buğday ve arpanın ağır metal bulaşanlarının tespiti
(Namık Kemal Üniversitesi, 2009)
Bu araştırmada, Trakya Bölgesinin Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli illerinden toplanan ve hayvan beslemede büyük önemi olan yem hammaddelerinden buğday ve arpadaki ağır metal kirlilik düzeyinin hangi derecede olduğu ve il ...
Mısır silajında enzim-inokulant kullanımının fermantasyon gelişimi ve aerobik stabilite üzerine etkileri
(Namık Kemal Üniversitesi, 2009)
Bu çalısma ile inokulant hazırlama süresi ve dozunun mısır silajının fermantasyon gelisimi üzerine etkilerinin laboratuar kosularında saptanması amacı ile düzenlenmistir Mısır, hamur olum döneminde hasat edilmistir. ...
Farklı düzeylerdeki zeolitin ve iki farklı yağ kaynağının saha koşullarındaki yaşlı yumurta tavuklarında performans, yumurta kabuk kalitesi ve yumurta kolesterolü üzerine etkisi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2009)
Yapılan bu çalısma, farklı düzeylerdeki zeolitin ve iki farklı yag kaynagının saha kosullarındaki yaslı yumurta tavuklarında performans, yumurta kabuk kalitesi ve yumurta kolesterolü üzerine etkisini incelemek amacıyla ...
Bakteriyal inokulantların tritikale silajının fermantasyon, aerobik stabilite ve in vitro organik madde sindirilebilirliği üzerine etkileri
(Namık Kemal Üniversitesi, 2009)
Bu çalısma laktik asit bakteri inokulantların, tritikale (xTriticosecale Wittmack) silajlarının fermantasyon, aerobik stabilite, hücre duvarı kapsamı ve in vitro organik madde sindirilebilirligi özellikleri üzerindeki ...