Konu "mısır" için Enstitüler listeleme
Toplam kayıt 5, listelenen: 1-5
-
Asit karakterli toprakları kireçlemenin ayçiçeği ve mısır bitkilerinin su kullanma randımanı üzerine etkileri
(Namık Kemal Üniversitesi, 2011)Bu araştırma, Trakya Yöresi tarım topraklarının dörtte birinden fazlasını ve özellikle Karadeniz Bölgesi topraklarının büyük bir kısmını oluşturan asit karakterli toprakları kireçlemenin, bu topraklarda yetiştirilen ve ... -
Farklı magnezyum kaynaklarının asit topraklarda yetiştirilen mısır bitkisinin beslenmesine ve gelişmesine etkisi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2012)Bu araştırmanın amacı, Kırklareli ili sınırları içinden alınan üç farklı tekstüre sahip olan asit topraklara farklı dozlarda uygulanan magnezyum sülfat (MgSO4) ve dolomitin (CaCO3.MgCO3), bu topraklarda yetiştirilen mısır ... -
İstanbul piyasasında satışa sunulan bazı mısır ve mısır ürünlerinde zearalenon (zea) düzeylerinin belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2010)Bu çalışmada İstanbul piyasasında satışa sunulan bazı mısır ve ürünlerinin, HPLC kullanarak zearalenon düzeyleri belirlenmiş, Türk Gıda Kodeksi (TGK) Tebliğ 2008/26’ya göre karşılaştırılmıştır. Zearalenon seviyelerinin ... -
Silajlık olarak kullanılabilecek ikinci ürün bazı yem bitkisi türlerinin morfolojik özellikleri ve ot verimi üzerine araştırmalar
(Namık Kemal Üniversitesi, 2007)Bu arastırma 2003 ve 2004 yılları ikinci ürün yetistirme döneminde Edirne ilinde Trakya Tarımsal Arastırma Enstitüsü deneme alanında Tesadüf Blokları deneme desenine göre 3 tekrarlamalı olarak kurulmustur. Arastırmada; ... -
Tekirdağ yöresinde farklı Ph değerlerine sahip topraklarda yetişen mısır bitkisinde çinko-kadmiyum etkileşimi üzerine bir araştırma
(Namık Kemal Üniversitesi, 2012)Bu araştırmanın amacı, Tekirdağ ili sınırları içinde üç farklı yerden alınmış topraklara uygulanan çinko ve kadmiyum elementlerinin, bu topraklarda yetiştirilen mısır (Zea mays L.) bitkisinde birbirinin alımına etkisini ...