Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorAksoy, Sevin Öztürk
dc.date.accessioned2017-05-03T10:48:48Z
dc.date.available2017-05-03T10:48:48Z
dc.date.issued2014
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11776/638
dc.description.abstractBu çalışma homofermentatif (L. plantarum), heterofermantatif (L. buchneri) laktik asit bakterilerinin (LAB) ve PJF?nin (Fermente edilmiş doğal laktik asit sıvısı) balyalanmış yonca silaj kalitesi ve aerobik stabilite üzerinde etkilerini araştırmak amacıyla yapılmıştır. Soldurulmuş materyal (602,3 g/kg KM), 3 katkı maddesi ile ayrı ayrı 106 cfu/g düzeyinde muamele edilerek balyalanmış ve altı kat streçlenmiş film ile sarılarak 150 gün süre ile silolanmıştır. On iki adet balyanın yapıldığı çalışmada, katkısız hazırlanan balyalar kontrol grubu olarak kullanılmıştır. Yonca balya silajları dış ortamda muhafaza edilmiştir. Silolama dönemi sonunda her muamele grubundan 3?er silo açılarak silajlarda kimyasal ve mikrobiyolojik analizler yapılmıştır. Silolama döneminin sonunda açılan tüm silajlara 5 gün süre ile aerobik stabilite testi uygulanmıştır. Sonuç olarak laktik asit bakteri inokulantı ve PJF, yonca silajlarında kaliteyi arttırmıştır. Aerobik stabilite açısından; PJF?li silajların CO2 üretimi, koliform bakteri sayıları ve maya değerlerinin az olması olumlu yönde bir etkidir. Bu çalışmadan elde edilen sonuçlar, taze PJF?nin doğrudan homofermantatif özellikte LAB kaynağı olarak kullanılabileceğini göstermektedir.en_US
dc.description.abstractThe experiment was conducted to investigate the effects of two homofermentative (L. plantarum), heterofermantatif lactic acid bacteria (L. buchneri) and PJF (pre fermented juice) on silage quality and aerobic stability. Wilted herbage (602,3 g/kgDM), treated with 3 additives at 106 cfu/g and baled. A total 12 baled were wrapped with six layers of plastic strech-film and ensiled for 150 days. Bales with no additives served as control group. Alfalfa silos have been stored in outside. At the end of the ensiling period, three silos of each treatment group were opened and chemical and microbiological analyses were made. Aerobic stability test was applied to all silages which were opened at the end of the ensiling period for five days. Consequently lactic acid bacteria inoculants and PJF increased the quality of alfalfa silages. In terms of aerobic stability, PJF used had a positive effect on CO2 concentrations. coliform bacteria and yeast. It can be concluded that PJF?s can be directly used as good sources homofermantative LAB for alfalfa silage.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherNamık Kemal Üniversitesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectYonca balya silajıen_US
dc.subjectPJF ( fermente edilmiş doğal laktik asit sıvısı)en_US
dc.subjectLaktik asit bakteri inokulantıen_US
dc.subjectSilaj kalitesien_US
dc.subjectAlfalfa bale silageen_US
dc.subjectPJF (pre fermented juice)en_US
dc.subjectLactic acid bacterial inoculants Silage qualityen_US
dc.titleFermente edilmiş doğal laktik asit sıvısının yonca balya silaj kalitesi üzerine etkilerien_US
dc.title.alternativeThe effect of pre-fermented juice on silage quality of alfalfa bale silageen_US
dc.typemasterThesisen_US
dc.departmentEnstitüler, Fen Bilimleri Enstitüsü, Zootekni Ana Bilim Dalıen_US
dc.relation.publicationcategoryTezen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster