Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorKorkmaz, Derya Deniz
dc.date.accessioned2017-05-03T07:51:08Z
dc.date.available2017-05-03T07:51:08Z
dc.date.issued2010
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11776/622
dc.description.abstractDünya nüfusundaki hızlı artış, beslenme ve gıda yetersizliği sorunlarını beraberinde getirmektedir. Bu sorunların çözümü için tarımsal üretim değerlerinin artırılmasının yanı sıra, tüketici sağlığına uygun üretim ve tüketim aşamasındaki ürün kayıplarının en aza indirilmesine yönelik çalışmalar yapılmalıdır. Meyve - sebze yetiştiriciliğinin son aşamasını hasat ve hasat sonrası uygulamalar oluşturmaktadır. Yetiştiricilikteki başarı, ürünün kalitesiyle birlikte, gösterişli olarak tüketiciye sunulmasıyla değer bulabilmektedir. Bu amaçla hasat sonrası tarımsal ürünlerin tüketim pazarına sunulmasından önce yıkanarak temizlenmesi amacıyla bir prototip ürün yıkama makinesi geliştirilmiş ve yıkamanın etkinliği çeşitli yıkama şartları altında laboratuar çalışmalarıyla denenmiştir. Yapılan yıkama denemeleri neticesinde, yıkama makinesinin yüzey pürüzlülüğü yüksek, kalıntı tutma oranı fazla olan ürünlerde daha etkili olduğu ve yıkama veriminin yıkama süresi ile püskürtme yüksekliğine bağlı olduğu belirlenmiştir. Etkin yıkama tekniklerinin geliştirilerek yapraklı tarımsal ürünlerin de yıkanabilmesi için prototip ürün yıkama makinesinin geliştirilmeye açık olduğu görülmüştür.en_US
dc.description.abstractThe rapid increase in world population, scarcity of food and nutrition brings. To solve this problem, increase value addition to agricultural production, consumer health products in the appropriate stage of production and consumption, minimize their loss efforts should be made. Fruit - vegetable cultivation and harvesting of the final stage of post-harvest practices constituted. Breeding success, with product quality, impressive for a consumer can find the introduction. Consumption of agricultural products after harvesting for this purpose available to the market to be cleared before a prototype product by washing washing washing machine was developed and its effectiveness under various washing conditions were tested in laboratory studies. As a result of experiments done washing, washing machine surface roughness is high, the product remains in retention rate is more effective and more efficient washing of the washing time was determined according to the height of the jet. Washing technique was developed to enable the washing of agricultural products for leaf washing machine prototype products were found to be vulnerable to development.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherNamık Kemal Üniversitesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectKalıntıen_US
dc.subjectyıkamaen_US
dc.subjectkonveyören_US
dc.subjectpüskürtmeen_US
dc.subjectResidueen_US
dc.subjectwashingen_US
dc.subjectconveyingen_US
dc.subjectsprayingen_US
dc.titleBazı meyve ve sebzelerin yıkanması için prototip temizleme makinesinin geliştirilmesi üzerine araştırmaen_US
dc.title.alternativeSome fruits and vegetables for washing prototype cleaning machine research on developmenten_US
dc.typemasterThesisen_US
dc.departmentEnstitüler, Fen Bilimleri Enstitüsü, Tarım Makinaları Ana Bilim Dalıen_US
dc.relation.publicationcategoryTezen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster