Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorÇelik, Ali Bahadır
dc.date.accessioned2017-04-28T12:50:10Z
dc.date.available2017-04-28T12:50:10Z
dc.date.issued2010
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11776/554
dc.description.abstractBu çalışmada İstanbul piyasasında satışa sunulan bazı mısır ve ürünlerinin, HPLC kullanarak zearalenon düzeyleri belirlenmiş, Türk Gıda Kodeksi (TGK) Tebliğ 2008/26’ya göre karşılaştırılmıştır. Zearalenon seviyelerinin belirlenmesi için İstanbul piyasasında satışa sunulmuş 20 adet bebek maması, 20 adet mısırözü yağı, 40 adet mısır içerikli işlenmiş ürün ve 20 adet mısır içerikli hayvan yemi olmak üzere toplam 100 adet örnek toplanmıştır. Sadece 1 adet bebek maması örneğinde (20,33 ?g/kg ) TGK tarafından belirlenen seviyenin (20 ?g/kg) üzerinde değer tespit edilmiştir. Toplanan mısır ve mısır içerikli ürünlerinin % 99’unda TGK Tebliğ 2008/26 tarafından belirtilen sınır değerleri aşmadığı tespit edilmiştir.en_US
dc.description.abstractIn this study, zearalenone levels of maize and maize products marketed in İstanbul were determined by HPLC and the results were compared with the zearalenone limit values defined by Turkish Aliment Codex Communique 2008/26. For determination totally 100 samples, 20 baby foods, 20 corn oil, and 40 maize product and 20 corn based cattle feed are collected from different markets from İstanbul. Only one of the baby food sample (20,33 ?g/kg) exceeded the tolerance limit value (20 ?g/kg) accepted by Turkish Aliment Codex Communique 2008/26. Zearalenone levels in 99 % of the samples did not exceed the tolerance limit established by Turkish Aliment Codex Communiqué 2008/26.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherNamık Kemal Üniversitesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectZearalenonen_US
dc.subjectmısıren_US
dc.subjectmısırözü yağıen_US
dc.subjectbebek mamasıen_US
dc.subjectyemen_US
dc.subjectİstanbulen_US
dc.subjectHPLCen_US
dc.subjectZearalenoneen_US
dc.subjectmaizeen_US
dc.subjectcorn oilen_US
dc.subjectbaby fooden_US
dc.subjectfeeden_US
dc.titleİstanbul piyasasında satışa sunulan bazı mısır ve mısır ürünlerinde zearalenon (zea) düzeylerinin belirlenmesien_US
dc.title.alternativeDetermination zearalenone (zea) levels of maize and maize products marketed in Istanbulen_US
dc.typemasterThesisen_US
dc.departmentEnstitüler, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalıen_US
dc.relation.publicationcategoryTezen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster