Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorErgönül, Onur
dc.contributor.authorAydın, Serkan
dc.contributor.authorÖzer, Cengiz
dc.contributor.authorÖzalp, Zeliha Orhan
dc.contributor.authorYaşasın, Ahmet Semih
dc.contributor.authorGülcü, Mehmet
dc.contributor.authorKorkutal, İlknur
dc.date.accessioned2022-05-11T14:05:17Z
dc.date.available2022-05-11T14:05:17Z
dc.date.issued2021
dc.identifier.issn2619-9149
dc.identifier.issn2619-9149
dc.identifier.urihttps://doi.org/10.18016/ksutarimdoga.vi.712306
dc.identifier.urihttps://app.trdizin.gov.tr/makale/TkRFNE5qa3hNUT09
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11776/4942
dc.description.abstractAraştırmada Italia çeşidinde 2012 ve 2013 yıllarında üç farklıtorbalama uygulamasının (Mogul 19 g m-2, Mogul 30 g m-2 ve Tyvek)olgunluk, verim ve kalite üzerine etkileri incelenmiştir. Torbalamauygulamaları tane tutumu döneminde gerçekleştirilmiştir.Çalışmanın yürütüldüğü her iki yılda da Mogul tip torbalarda torbaiçi sıcaklıklarının dış koşullara göre daha yüksek olduğu, Tyvek tiptorbalarda ise torba içi sıcaklıkların dış koşullara yakın seyrettiğibelirlenmiştir. Torba içi nem değerleri tüm torbalarda dış koşullaragöre düşük bulunmuş, Mogul tip torbalarda bu değer Tyvek tiptorbalara göre daha düşük ortaya çıkmıştır. Araştırma bulgularınagöre tane yarılma direnci ölçümlerinde açıkta geliştirilen tanelerintorbalama uygulanmış tanelere göre daha sağlam olduğubelirlenmiştir. Özellikle Mogul tip torbaların ise olgunlaşmayıhızlandırıcı etki gösterdiği belirlenmiştir.en_US
dc.description.abstractIn the study, the effects of three different bagging applications (Mogul 19 g m-2, Mogul 30 g m-2 and Tyvek) on the maturity, yield and quality of Italia grape cultivar were investigated in 2012 and 2013. Bagging applications were carried out during the berry set period. In both years of the study, it was determined that the temperatures in Mogul type bags were higher than the external conditions, while the temperatures in Tyvek type bags were close to the external conditions. Moisture values were found to be lower in all bags compared to external conditions, this value was lower in Mogul type bags compared to Tyvek type bags. According to the research findings, the berries in the control application were found to be more robust than the bagged ones in terms of resistance to berry crushing. Especially, Mogul type bags were determined to have an accelerating effect on maturation.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.identifier.doi10.18016/ksutarimdoga.vi.712306
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.titleItalia Üzüm Çeşidinde Salkımlarda Torbalama Uygulamalarının Olgunluk, Verim ve Kalite Üzerine Etkilerien_US
dc.title.alternativeThe Effects of Bagging Applications on Maturation, Yield and Quality in cv. Italia Grapeen_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.ispartofKSÜ Tarım ve Doğa Dergisien_US
dc.departmentFakülteler, Ziraat Fakültesi, Bahçe Bitkileri Bölümüen_US
dc.identifier.volume24en_US
dc.identifier.issue1en_US
dc.identifier.startpage83en_US
dc.identifier.endpage89en_US
dc.institutionauthorKorkutal, İlknur
dc.identifier.wosWOS:000621345600011en_US
dc.identifier.trdizinidTkRFNE5qa3hNUT09en_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster