Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorŞimşek, Ziya
dc.date.accessioned2017-04-26T07:39:19Z
dc.date.available2017-04-26T07:39:19Z
dc.date.issued2009
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11776/461
dc.description.abstractBu araştırma 2008 yılı vejetasyon döneminde Tekirdağ ilinde Umurbey Şarapçılığa ait üretim bağlarında gerçekleştirilmiştir. Deneme materyali olarak 5BB anacı üzerine aşılı Cabernet Sauvignon üzüm çeşidi kullanılmıştır. Çalışmada sıraları kuzey-güney doğrultusunda yönlendirilmiş Cabernet Sauvignon üzüm çeşidi asmaların sırasıyla sağ taraf, sol taraf, sağ + sol taraf ve kontrol olmak üzere çeşitte tane gelişiminin 2 farklı döneminde (iri bezelye dönemi ve ben düşme döneminden (vèrasion) 7-10 gün önce) yaprak alma işlemi yapılmış ve bu uygulamalarının Cabernet Sauvignon üzüm çeşidinin kalite özellikleri üzerine etkileri incelenmiştir. Denemede suda çözünebilir toplam kuru madde ı, toplam asit, tanen, toplam antosiyanin, toplam fenolik bileşik miktarı ile ve salkım ve taneye ilişkin özellikler dikkate alınmıştır. Araştırma sonuçlarına göre, Tekirdağ ekolojik koşullarında sıraları kuzey-güney doğrultusunda Cabernet Sauvignon üzüm çeşidi asmalarda başta batı ve doğu + batı tarafından yapılan yaprak alma işlemlerinin kontrole göre salkım kalite özellikleri üzerinde olumlu etkileri olduğu saptanmıştır.en_US
dc.description.abstractThis study was carried out in production vineyards belonged to Umurbey Winery in Tekirdag province during the 2008 vegetation period. Cabernet Sauvignon grape variety, grafted on 5BB rootstock, was used for experiment material. In the study, leaf removal was respectively performed from four different ways of grapevine (from sides of right, left, both right and left and control), which were directed from north-south way at two different stages of berry developments (huge pea size and 7-10 day before vèrasion) and the effects of these application on quality characteristics of Cabernet Sauvignon grape variety were examined. In the experiment, it was paid attention to total soluble solids in water, total acidity, tannin, total anthocyanin, total phenolic compound content and characteristics related to cluster and berry. According to research findings, it was determined that leaf removals mainly from west side and both east and west sides, leaf removals from different directions of grapevines than control which were directed from north-south way under Tekirdag ecological conditions had positive effects on cluster quality of variety.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherNamık Kemal Üniversitesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectV. vinifera L.en_US
dc.subjectCabernet Sauvignonen_US
dc.subjectyaprak almaen_US
dc.subjectsalkımen_US
dc.subjecttaneen_US
dc.subjectkalite özelliklerien_US
dc.subjectyaprak dökümüen_US
dc.subjectCabernet Sauvignonen_US
dc.subjectleaf removalen_US
dc.subjectclusteren_US
dc.subjectgrapeberryen_US
dc.subjectquality characteristicsen_US
dc.subjectdefoliationen_US
dc.titleCabernet sauvignon (V. vinifera L.) üzüm çeşidinde farklı yönlerden uygulanan yaprak almanın kalite özellikleri üzerine etkilerien_US
dc.title.alternativeThe effects of leaf removal applied from different sides of grapevine on quality characteristics in Cabetnet sauvignon (V. vinifera L.) grape varietyen_US
dc.typemasterThesisen_US
dc.departmentEnstitüler, Fen Bilimleri Enstitüsü, Bahçe Bitkileri Ana Bilim Dalıen_US
dc.relation.publicationcategoryTezen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster