Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorÜnal, Özge
dc.contributor.authorKoç, Fisun
dc.contributor.authorAğma Okur, Aylin
dc.contributor.authorOkur, Ersen
dc.contributor.authorÖzdüven, Mehmet Levent
dc.date.accessioned2022-05-11T14:02:54Z
dc.date.available2022-05-11T14:02:54Z
dc.date.issued2018
dc.identifier.issn2564-7814
dc.identifier.issn2587-2249
dc.identifier.urihttps://doi.org/10.28955/alinterizbd.362241
dc.identifier.urihttps://app.trdizin.gov.tr/makale/TWprek1qZzVPUT09
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11776/4532
dc.description.abstractAraştırmanın materyalini 75 günlük fermantasyon dönemi sonrasında açılan mısır ve buğday balya silajlarıoluşturmuştur. Silaj örnekleri her muamele grubunda 3’er tekerrür olmak üzere 7-8 oC, 24-25oC ve 32-33oCsıcaklıklarda aerobik stabilite testine tabi tutulmuşlardır. Aerobik stabilitenin 0., 1., 4., 6. 12. ve 15. günlerinde silajörneklerinde kimyasal ve mikrobiyolojik parametrelere ilişkin analizler yürütülmüştür. Aynı zamanda, her muamelegrubu için termal kamera (T200 IR) ile 1 m mesafeden görüntüleme yapılarak, değerlendirme sonuçlarıkaydedilmiştir. Daha sonra elde edilen veriler ThermaCAM software programında değerlendirilmiştir. Araştırmasonucunda, termal kamera görüntüleme tekniğinin laboratuvar şartlarında silajların aerobik stabilitesinideğerlendirmede pratik bir yöntem olarak kullanılabileceği kanısına varılmıştır.en_US
dc.description.abstractThe material of the study consisted of corn and wheat bale silages after 75-days fermentation period. Silage samples in each treatment group, including three replications 7-8°C, 24-25°C and 32-33°C temperature and were subjected to an aerobic stability test. Analyzes of chemical and microbiological parameters was carried out in silage samples at days 0, 1, 4, 6, 12 and 15 of aerobic stability. At the same time, evaluation results were recorded for each treatment group by a thermal imaging camera (T200 IR) at a distance of 1 m. Subsequently, the obtained data were evaluated in the ThermaCAM software program. As a result of the research, it is concluded that the thermal camera imaging technique might be used as a practical method to evaluate the aerobic stability of silages in laboratory conditions.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.identifier.doi10.28955/alinterizbd.362241
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectTarımsal Ekonomi ve Politikaen_US
dc.subjectZiraat Mühendisliğien_US
dc.subjectBahçe Bitkilerien_US
dc.subjectBitki Bilimlerien_US
dc.subjectZiraaten_US
dc.subjectToprak Bilimien_US
dc.subjectMühendisliken_US
dc.subjectDenizen_US
dc.subjectGıda Bilimi ve Teknolojisien_US
dc.subjectOrman Mühendisliğien_US
dc.subjectVeterinerliken_US
dc.titleMısır ve Buğday Silajlarının Termal Kamera Görüntüleme Tekniği Kullanılarak Aerobik Stabilitesinin Değerlendirilmesien_US
dc.title.alternativeUsing Thermal Imaging Camera Technique to Evaluation of the Aerobic Stability of Corn and Wheat Silageen_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.ispartofAlınteri Zirai Bilimler Dergisien_US
dc.departmentFakülteler, Ziraat Fakültesi, Zootekni Bölümüen_US
dc.departmentFakülteler, Ziraat Fakültesi, Biyosistem Mühendisliği Bölümüen_US
dc.identifier.volume33en_US
dc.identifier.issue1en_US
dc.identifier.startpage55en_US
dc.identifier.endpage63en_US
dc.institutionauthorÜnal, Özge
dc.institutionauthorKoç, Fisun
dc.institutionauthorAğma Okur, Aylin
dc.institutionauthorOkur, Ersen
dc.institutionauthorÖzdüven, Mehmet Levent
dc.identifier.wosWOS:000457209600009en_US
dc.identifier.trdizinidTWprek1qZzVPUT09en_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster