Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.advisorKök, Demir
dc.contributor.authorKoç, Merve
dc.date.accessioned2022-04-06T06:49:32Z
dc.date.available2022-04-06T06:49:32Z
dc.date.issued2020
dc.identifier.urihttps://tez.yok.gov.tr/UlusalTezMerkezi/TezGoster?key=Eb5EkakJlp3olBdo_wNEGcs25svt0lzffAzRGhQYpVTu3-y1sZz9O2FuFij4X131
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11776/4162
dc.description.abstractÖzet Bu araştırma 2018 yılı gelişme döneminde Tekirdağ ili merkezine bağlı Karaevli mahallesinde yer alan bir üretici bağında (41°01' 06.39'' kuzey enlem ve 27°40' 24.78'' doğu boylam derecelerinde, deniz seviyesinden 57 m.) gerçekleştirilmiştir. Çalışmada 110 R anacı üzerine aşılı kordon terbiye şekli verilmiş Cabernet Sauvignon üzüm çeşidine ait asmalar kullanılmıştır. Denemede asma yapraklarına 2 farklı dönemde (I.Zaman: Tane tutumu döneminde ve II.Zaman: Ben düşme döneminde) ve 4 değişik dozda (0, 1000, 2000 ve 3000 ppm) sıvı deniz yosunu uygulanmıştır. Çalışmada uygulama zamanı ve uygulama dozlarının Cabernet Sauvignon üzüm çeşidinin tane ve salkım fiziksel özellikleri ile üzümün fitokimyasal özellikleri üzerinde önemli etkilerinin olduğu görülmüştür. Araştırma sonucunda Cabernet Sauvignon üzüm çeşidinde şaraplık üzümlerde önemli kalite özellikleri olan suda çözünür kuru madde miktarı, toplam fenolik madde miktarı, toplam antosiyanin miktarı ve antioksidan kapasitesi gibi özellikler üzerinde deniz yosunu uygulama zamanı olarak II. zamanın (ben düşme döneminde gerçekleştirilen) ve uygulama dozu olarak ise 3000 ppm dozunun daha etkili olduğu belirlenmiştir.en_US
dc.description.abstractThis research was performed during the growing season of 2018 year in vineyard of a grape grower (41°01' 06.39'' N and 27°40' 24.78'' E; 57 m. above sea level), which was located in Karaevli neighborhood of Tekirdag city. In the study, grapevines of cv. Cabernet Sauvignon which were cordon trained and grafted onto 110 R rootstock were used. In the trail, liquid seaweed was applied on leaves of grapevines in two period (First time: Berry setting period and Second time: Verasion period) at four doses (0, 1000, 2000 and 3000 ppm). It was observed in study that application times and application doses had crucial effects on physical characteristics of berry and bunch and grape phytochemical characteristics. As a result of research, it was determined that second time as seaweed application time and 3000 ppm as application dose were found to be more effective on wine grape quality characteristics such as soluble solids content, total phenolic compounds content, total anthocyanin content and antioxidant capacity for cv. Cabernet Sauvignon.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherTekirdağ Namık Kemal Üniversitesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectZiraaten_US
dc.subjectAgricultureen_US
dc.titleFarklı zamanlarda ve dozlarda yapraktan uygulanan deniz yosununun cabernet sauvignon üzüm çeşidinin fitokimyasal özellikleri üzerine etkilerien_US
dc.title.alternativeThe effects of foliar seaweed applied at different times and doses on phytochemical properties of cv. cabernet sauvignonen_US
dc.typemasterThesisen_US
dc.departmentEnstitüler, Fen Bilimleri Enstitüsü, Bahçe Bitkileri Ana Bilim Dalıen_US
dc.identifier.startpage1en_US
dc.identifier.endpage68en_US
dc.institutionauthorKoç, Merve
dc.relation.publicationcategoryTezen_US
dc.identifier.yoktezid628655en_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster