Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.advisorKök, Demir
dc.contributor.authorYavaş, Ömer
dc.date.accessioned2022-04-06T06:49:27Z
dc.date.available2022-04-06T06:49:27Z
dc.date.issued2021
dc.identifier.urihttps://tez.yok.gov.tr/UlusalTezMerkezi/TezGoster?key=8tbPippmWV_b-Irrn9YEAnTkyWFEhdW0XAh_XTd-cn-4eFIA7yNabiaLlAXkI5XB
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11776/4112
dc.description.abstractBu araştırma 2018 yılı gelişme döneminde Tekirdağ iline bağlı Karaevli köyünde yer alan özel üretici bağında gerçekleştirilmiştir. Çalışmada 110R anacı üzerine aşılı çift kollu kordon terbiye şekli verilmiş Syrah üzüm çeşidine ait 12 yaşlı asmalar kullanılmıştır. Denemede 4 değişik dozda (0, 750, 1500 ve 2250 ppm) nano teknolojik yaprak gübresi ve salkımlarda %50 oranında seyreltme işlemi uygulanmıştır. Çalışmada değişik dozlarda nano teknolojik yaprak gübresi ve salkım seyreltme uygulamalarının Syrah üzüm çeşidinde tane ve salkımın fiziksel özellikleri ve kalite özellikleri üzerine etkileri incelenmiştir. Yapılan uygulamaların özellikle çeşidin toplam fenolik madde miktarını, toplam antosiyanin miktarını ve antioksidan kapasitesini olumlu etkilediği görülmüştür. Araştırma sonucunda, 1500 ppm NTYG + SS uygulamasının Syrah üzüm çeşidinin tane ve salkım fiziksel özellikleri ile üzüm kalite özellikleri üzerinde önemli etkilerinin olduğu belirlenmiştir.en_US
dc.description.abstractThis research was carried out in the private producer vineyard in the village of Karaevli in Tekirdag province in the development period of 2018. In the study, 12-year-old vines belonging to the Syrah grape variety grafted on 110R rootstock were used. In the experiment, 4 different doses (0, 750, 1500 and 2250 ppm) of nano-technological foliar fertilizers and 50% dilution were applied on the clusters. In the study, the effects of different doses of nano-technological foliar fertilizer and cluster thinning on the grape and cluster physical properties and quality characteristics of the Syrah grape variety were investigated. It was seen that applications used in study positively affected total phenolic compounds content, total anthocyanin content and antioxidant capacity of variety, especially. As a result of the research finding, it was determined that 1500 ppm + SSU application had remarkable effects on physical properties of grape and cluster and grape quality characteristics.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherTekirdağ Namık Kemal Üniversitesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectZiraaten_US
dc.subjectAgricultureen_US
dc.titleDeğişik dozlarda nano teknolojik yaprak gübresi ve salkım seyreltme uygulamalarının syrah üzüm çeşidinin (V. vinifera L.) kalite özellikleri üzerine etkilerien_US
dc.title.alternativeEffects of different doses of nano technological foliar fertilizer and cluster thinning applications on quality characteristics of cv. syarh grape (V. vinifera L.)en_US
dc.typemasterThesisen_US
dc.departmentEnstitüler, Fen Bilimleri Enstitüsü, Bahçe Bitkileri Ana Bilim Dalıen_US
dc.identifier.startpage1en_US
dc.identifier.endpage70en_US
dc.institutionauthorYavaş, Ömer
dc.relation.publicationcategoryTezen_US
dc.identifier.yoktezid671295en_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster