Başlık için Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi listeleme
Toplam kayıt 517, listelenen: 201-220
-
Farklı Azot Kaynağının (NO3-N ve NH4-N) Zararlı Denizel Diyatomu Thalassiosira allenii Takano (Bacillariophyceae) Büyümesi Üzerine Etkisi
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2013)Thalassiosira) allenii (Takano) turunun iki azot formundan nasıl etkilendiğini daha iyi anlamak icin buyume hızları uzerinde NO3-N ve NH4-N 'nun 6 farklı konsantrasyonun etkileri araştırılmıştır. İzmir KorfeziMKuzey ... -
Farklı Azot ve Fosfor Seviyelerinin Ankara Ekolojik Koşullarında Aspir (Carthamus tinctorious L.) Bitkisinin Yağ Oranı ve Kompozisyonu Üzerine Etkisi
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2016)Bu çalışma Ankara ekolojik koşullarında 2010 ve 2011 yıllarında Dinçer aspir çeşidiyle yürütülmüştür. Bu çalışmada azotlu gübre olarak amonyum nitrat, fosforlu gübre olarak triple superfosfat kullanılmıştır. Deneme Tesadüf ... -
Farklı Bitki Gelişme Dönemlerindeki Kuraklık Uygulamasının Ekmeklik Buğday (Triticum Aestivum L.)’da Kök Ağırlığına Etkisi Ve Bazı Agronomik Karakterlerle İlişkisi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2018)Bilindiği üzere kuraklık olgusu ekmeklik buğdayda üretimi sınırlayan en önemli abiyotik stres faktörlerüdür. Kök yapısı genotiplerin kurağa tepkisini belirleyen en önemli unsurdur. Bu araştırmada bazı ekmeklik buğday ... -
Farklı Bitki Uçucu Yağların Erwinia amylovora’ya Karşı Antibakteriyel Etkisinin Belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2019)Erwinia amylovora’nın neden olduğu ateş yanıklığı hastalığı Rosaceae familyasına ait 39 farklı cins ve 128 türe ait bitkide hastalık oluşturmaktadır. Bu hastalıkla mücadelede farklı yöntemler kombine halde kullanılarak ... -
Farklı Depolama Şartlarının Bazı Protein Kaynaklı Yem Hammaddelerinin Özellikleri Üzerindeki Etkilerinin Belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2011)Yürütülen bu çalışmada, farklı depolama süresi ve sıcaklıklarının hayvan beslemede kullanılan soya küspesi ve balık ununun bazı özellikleri üzerindeki etkileri mikrobiyolojik ve mikroskopik yöntemlerle belirlenmiştir. ... -
Farklı Dozlarda Vermikompost Uygulamalarının Buğday (Triticum Vulgaris L.) Bitkisinin Beslenme Durumu Üzerine Etkisi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2018)Vermicompost is an organic material that is received after a process of digestion some kinds of wastes (harvest, kitchen, manure etc.) by earthworms. It has an extensive usage in agriculture such as soil conditioner, source ... -
Farklı Fenolojik Dönemlerdeki Otlatmanın Ekmeklik Buğday ve Tritikalenin Verim ve Verim Unsurları Üzerine Etkisi
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2011)Bu çalışma, Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Tarla Bitkileri Bölümü uygulama arazisinde iki yıl (2003-04 and 2004-05) süreyle yürütülmüştür. Araştırmada, iki ekmeklik buğday ve iki tritikale çeşidinin verim ... -
Farklı Fungisit Uygulama Programlarında Semillon Üzümünde Botrytis Cinerea’nın Enfeksiyonu
(Namık Kemal Üniversitesi, 2018)Botrytis cinerea can lead to reduction in the yield and quality of table and wine grapes, with high economic loses in the world and also Turkey. In this work was compared fungicide applications in trial vineyard of Semillon ... -
Farklı Hayvansal Yağlar İlave Edilerek Üretilen Sucukların Bazı Fizikokimyasal Özellikleri Üzerine Karanfil ve Tarçının Etkisi
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2017)Bu çalışmada; karanfil (%0,2) ve tarçın (%0,5) baharatlarının, kuyruk yağı, iç yağı, kabuk yağı ve bu üç yağın eşit oranlarda ilavesi (paçal grubu) ile üretilen sucuklar üzerine etkileri incelenmiştir. Tüketime hazır hale ... -
Farklı Lokasyonlarda Yetiştirilen Atdişi Mısır (Zea mays L. indendata) Çeşit ve Hatlarının Agronomik Özellikler Yönünden Karşılaştırılması
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2012)Araştırma, 2008 yılında Samsun, Adana ve Adapazarı olmak üzere 3 lokasyonda 9 çeşit ve 21 hat toplam 30 atdişi mısır (Zea mays L. indendata) genotipi ile yürütülmüştür. Bu otuz atdişi mısırın 12 tanesi FAO 700 grubu (140 ... -
Farklı magnezyum kaynaklarının asit topraklarda yetiştirilen mısır bitkisinin potasyum-kalsiyum-magnezyum içeriğine etkisi
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2013)Bu araştırmanın amacı, Kırklareli ili sınırları içinden alınan üç farklı tekstüre sahip olan asit topraklara farklı dozlarda uygulanan magnezyum sülfat (MgSO4) ve dolomitin (CaCO3.MgCO3), bu topraklarda yetiştirilen mısır ... -
Farklı Mikoriza Türlerinin Organik Havuç Yetiştiriciliğinde Kalite Özellikleri Üzerine Etkileri
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2014)Bu araştırma; farklı içerikli mikrobiyal gübrelerin, farklı doz uygulamalarının havucun kalite özellikleri üzerine etkisini araştırmak amacıyla gerçekleştirilmiştir. Denemede toplam fenolik madde, antioksidan aktivite, ? ... -
Farklı Organik ve İnorganik Ortamlarda Hıyar Fidesi Üretimi
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2008)Bu çalışmanın amacı hıyar fidesi üretiminde torfa alternatif olabilecek cibre ve cüruf ortamlarının kullanılma olanaklarını araştırıp, sonuçları ortaya koymaktır. Araştırmada fide yetiştirme ortamı olarak normal cibre, ... -
Farklı Ortam Sıcaklıklarında Organik Asit Kullanımının Fiğ-Tahıl Silajlarında Fermantasyon Gelişimi ve Aerobik Stabilite Üzerine Etkileri
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2010)Bu araştırma, organik asit kullanımının farklı ortam sıcaklıklarında, fiğ-tahıl silajlarında fermantasyon gelişimi ve aerobik stabiliteleri üzerindeki etkilerini belirlemek amacıyla yürütülmüştür. Çalışmada katkı maddesi ... -
Farklı Önişlemlerin ve Vakum Kurutma Yönteminin Domatesin Kuruma Karakteristikleri ve Kalite Kriterleri Üzerine Etkisi
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2012)Bu çalışmada, farklı önişlemlerin ve iki farklı sıcaklık derecesinde, vakum altında kurutmanın dilimlenmiş domatesin kurutma karakteristiklerine ve bazı kalite kriterlerine etkisi araştırılmıştır. Tüm kurutma yöntemlerinde ... -
Farklı Özelliklerdeki Polietilen Malzemelerin Paket Silajlarda Kullanımı ve Yem Kalitesi Üzerine Etkileri
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2015)Çalışmada, Petkim Petrokimya A.Ş. tarafından üretimi yapılmakta olan üç farklı özellikte; PA/PE baskısız, BOPA/PE baskısız ve OPP/PE/EVOH/PE baskısız plastik torbalar kullanılmıştır. LD-PE torbaların oksijen (O2) geçirgenlikleri ... -
Farklı Salisilik Asit Dozlarının Asma Anaçlarının Tuzluluğa Dayanımı Üzerine Etkileri
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2012)Salisilik asit bitkilerin büyüme ve gelişmelerini etkileyen birçok metabolik ve fizyolojik olay üzerinde etkili olan içsel bir bitki büyüme düzenleyicidir. Bu çalışmada, değişik dozlarda hazırlanan salisilik asidin (0, ... -
Farklı Sulama Suyu Uygulamalarının Badem Ağaçlarının Su Kullanımı Ve Vegetatif Gelişme Parametrelerine Etkileri
(Namık Kemal Üniversitesi, 2018)Farklı sulama suyu uygulamalarının badem ağaçlarının su kullanımı ve vegetatif gelişme parametrelerine etkilerinin araştırıldığı çalışma, 2014 ve 2015 yıllarında Tekirdağ koşullarında yürütülmüştür. Araştırmada, A sınıfı ... -
Farklı Tarım Artığı Ürünlerden Fungal ve Bakteriyel α-Amilaz Enzimi Üretiminin Optimizasyonu
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2016)Bu çalışmada bakteriyel ve fungal alfa amilaz üretimi cevap yüzeyi yöntemi ile modellenmiştir. Üretimde besin bileşeni olarak süne zararı görmüş buğday ve kırık pirinç kullanılmıştır. Elde edilen model denklemlerine ait ... -
Farklı Toprak İşleme Ve Yaprak Alma Uygulamalarının Syrah Üzüm Çeşidinde, Sürgün Ve Yaprak Özellikleri İle Su Stresi Üzerine Etkileri
(Namık Kemal Üniversitesi, 2018)Bu araştırmada Tekirdağ koşullarında Syrah üzüm çeşidinde farklı toprak işleme ve yaprak alma uygulamalarının su stresi, sürgün ve yaprak özellikleri üzerine etkilerinin incelenmesi amaçlanmıştır. Üç farklı toprak işleme ...