Bölüm "Fakülteler, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü" Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi için listeleme
Toplam kayıt 23, listelenen: 21-23
-
Tekirdağ Piyasasında Satılan Bazı Baharatların Mikrobiyolojik Özellikleri
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2010)Bu çalışmada Tekirdağ piyasasından alınan toz karabiber, kırmızı pul biber, toz kırmızı biber ve toz tarçın örnekleri bazı mikrobiyolojik özellikler bakımından incelenmiştir. Örnekler ambalajlı, ambalajsız, ambalajlı ve ... -
Trakya Bölgesinde Üretilen Ayçiçeği Tohumu (Helianthus annus L.) Yağlarında Bakır, Demir, Kadmiyum ve Kurşun İçeriklerinin Belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2009)Bu çalışmada, Trakya Bölgesinde üretilen ayçiçeği tohumları yağlarında bakır (Cu), demir (Fe), kadmiyum (Cd) ve kurşun (Pb) içeriklerinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Bu amaçla, bölgedeki üç ilden (Tekirdağ, Edirne ve ... -
Trans Yağ Asidi İçermez Beyanı Bulunan Bazı Endüstriyel Gıdaların Yağ Asidi Profilleri*
(Namık Kemal Üniversitesi, 2019)Bu araştırmada, etiketlerinde “trans yağ asidi içermez” beyanı bulunan bazı gıda gruplarındaki trans yağ asit oranlarının Türk Gıda Kodeksi’nin gıda maddelerinin genel etiketleme ve beslenme yönünden etiketleme kuralları ...