Yazar "Yılmaz, İsmail" için Fen Bilimleri Enstitüsü Tez Koleksiyonu listeleme
-
Börülce (Vigna unguiculata) ununun Kırklareli köftesi üretiminde kullanım olanakları
Kahraman, Esra (Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2021)Tez çalışmasında; börülce (Vigna unguiculata) ununun Kırklareli köftesinin bazı fiziksel, kimyasal, tekstürel ve duyusal özellikleri üzerindeki etkileri araştırılmıştır. Bu amaçla, geleneksel Kırklareli köftesi formülasyonuna ... -
Güvem eriğinin (prunus spinosa) bazı fizikokimyasal ve antioksidan özelliklerinin belirlenmesi
Aracı, Büşra (Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2022)Daha sonra doldurulacaktır. -
Manda etinin fiziksel ve kimyasal özellikleri
Baran, Birce (Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2021)Manda etinin fiziksel ve kimyasal özelliklerinin belirlenmesi amacıyla yapılan bu çalışma; 214-377.40 kg karkas ağırlığında olan, 13'ü (%65) dişi, 7'si (%35) erkek olmak üzere 20 adet Anadolu mandası üzerinde gerçekleştirilmiştir. ... -
Patates ve mısır nişastalarının farklı oranlarda karışımlarının jelly üretimi üzerindeki tekstür ve duyusal özelliklerinin araştırılması
Top, Cengiz (Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2020)Günümüzde artan toplum bilinci, mevcut ürünlerin içeriğini sorgulamak veya ne kullanılarak üretildiğini bilmek gerek dini gerek ise sağlık yönünden sonuçlarının araştırılmasına neden olmuştur. Özellikle son yıllarda vegan ...