Yazar "Uran, Harun" için Fen Bilimleri Enstitüsü Tez Koleksiyonu listeleme
-
Doğal bir antimikrobiyel ve antioksidan olan propolisin köfte üretiminde kullanımı
Özkır, Aslıhan Çevik (Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2021)Propolis, arılar tarafından üretilen, sağlık açısından pek çok yararı (antimikrobiyal, antibakteriyel, antioksidan vb.) olan doğal bir maddedir. Fakat bu ürün günümüzde yeterince değerlendirilmemektedir. Bu çalışma doğal ... -
Transglutaminaz ilave edilerek üretilen piliç burgerlerin kalite özelliklerinin belirlenmesi üzerine bir araştırma
Uran, Harun (Namık Kemal Üniversitesi, 2013)Transglutaminazlar, peptidler veya proteinler arasında çapraz bağ oluşumunu katalizleyen enzimlerdir. Geniş bir pH ve sıcaklık aralığında aktivite göstermeleri nedeniyle birçok gıdada kullanılabilmektedirler. Amino asitler ...