Yazar "Kaptan, Binnur" için Fen Bilimleri Enstitüsü Tez Koleksiyonu listeleme
-
Brokoli ve ıspanak takviyesinin probiyotik yoğurtların fizikokimyasal, mikrobiyolojik ve duyusal özelliklerine etkisi
Güneş, Kübra (Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2022)Bu çalışmada, inek sütüne %10 oranında brokoli ve ıspanak sebzelerinin püreleri ilavesi ile probiyotik (Bifidobacterium animalis ssp. lactis ve Lactobacillus acidophilus) stirred tip yoğurtlar üretilmiş ve +4ºC'de 14 gün ... -
Gebe kadınların süt ve süt ürünleri ile ilgili bilgi düzeylerinin ve tüketim durumlarının belirlenmesi
Taşkın, Sencer (Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2020)Besin, organizma tarafından dış ortamdan alınan ve metabolizmasında kullanılan herhangi bir maddedir. Besinler hem enerji veren hem de hücrelerin büyümesi, onarımı, dış etkenlere karşı savunması ve çoğalması için gerekli ... -
Kolostrum: farmakolojik, nutrasötikal ve fonksiyonel özellikleri
Karlıdağ, Merve (Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2020)Kolostrum, süt vermeye başlayan memenin ilk sekresyonudur ve laktasyon sütünden farklı özellikler göstermektedir. Kolostrum protein, karbonhidrat, yağ, vitamin gibi besin maddelerine ek olarak özellikle spesifik fonksiyonlar ... -
Koyun, inek ve keçi sütlerinden üretilen Edirne beyaz peynirlerinin depolama süresince fizikokimyasal, mikrobiyolojik, tekstürel ve duyusal açıdan değerlendirilmesi
Demir, Fatmagül Halıcı (Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2021)Bu çalışmada, inek, koyun ve keçi sütlerinden üretilen Edirne beyaz peynirlerinde depolama süresince bazı özelliklerinin tespit edilmesi hedeflenmiştir. Bu amaçla, peynir örneklerinde depolamanın 0., 30., 90., 150. ve 180. ...