Yazar "Öksüz, Ömer" için Fen Bilimleri Enstitüsü Tez Koleksiyonu listeleme
-
Coğrafi işaretli Ezine ve Edirne beyaz peynirleri ile Malkara eski kaşar peynirlerinin bazı fizikokimyasal özelliklerinin ve yağ asidi bileşimlerinin belirlenmesi
Subaşı, Kübra (Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2021)Bu çalışmada, coğrafi işaret ile tescil edilmiş Ezine Peyniri ve Edirne Beyaz Peyniri ile Malkara Eski Kaşar Peyniri ürünlerinin bazı ayırt edici fizikokimyasal özellikleri, mineral madde içerikleri ve yağ asidi bileşimleri ... -
Farklı starterlerle üretilen hardaliyelerin karşılaştırılması: Back-slopping ve kombucha
Pekcan, Ayşenur (Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2022)Hardaliye, besleyici değeri yüksek bir ürün olan üzüm suyuna hardal tohumu ve vişne yaprağı ilave edilerek laktik asit fermantasyonu yoluyla üretilen geleneksel alkolsüz bir içecektir. Geleneksel hardaliye üretiminde maya ... -
Tuz çeşitlerinin mineral madde, ağır metal konsantrasyonları ve potasyum ferrosiyanür içeriği
Şöförtakımcı, Gizem (Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2022)Bu araştırmada piyasada iyotlu ve iyotsuz tuz olarak satışa sunulan farklı firmalara ait toplamda 8 adet olmak üzere kaya tuzu, deniz tuzu, göl tuzu ve himalaya tuzu örnekleri ağır metal ve mineral madde (Na, Mg, K, Ca, ...