Ara
Toplam kayıt 23, listelenen: 1-10
Artan Dozlarda Azot Uygulamasının Mibuna (Brassica rapa var. nipposinica) ve Mizuna (Brassica rapa var. japonica) Bitkilerinin Bazı Agronomik Özellikleri, C Vitamini, Protein ve Mineral Madde Miktarı Üzerine Etkisi
(2015)
Bu araştırma ülkemiz için egzotik sebzeler olarak değerlendirilen mibuna ve mizunada artan dozda azot uygulamasının bitkilerde bazı agronomik özellikler, C vitamini, protein ve mineral madde miktarları üzerine olan etkisini ...
Comparison of Fatty Acid Composition between Female and Male Japanese Quail Meats
(Hindawi Ltd, 2015)
The objective of the present study was to compare the proximate analysis, fatty acids composition, omega fatty acids, trans fatty acids (TFAs), and ratio of the total poly unsaturated fatty acid (Sigma PUFA) and total ...
Investigating Fatty Acid Composition of Various Meat and Offal Products from Turkey (vol 92, pg 659, 2015)
(Springer, 2015)
[No Abstract Available]
The Influence of Body Weight on Carcass and Carcass Part Yields, and Some Meat Quality Traits in Fast- and Slow-Growing Broiler Chickens
(Kafkas Univ, Veteriner Fakultesi Dergisi, 2015)
This study aimed to compare the carcass and meat quality of fast- and slow-growing (FG and SG) broiler chicken genotypes in different slaughter weight as 1.5, 2.0, and 2.5 kg [light (L), medium (M), and heavy (H), resp.]. ...
An Application of Bootstrap Technique in Animal Science: Egg Yolk Color Sample
(Kafkas Univ, Veteriner Fakultesi Dergisi, 2015)
In this study, it was aimed to introduce the Bootstrap technique and to reveal the relationship between measurements of yolk color fan grades and digital colorimeter that is used for determining the yellow color of egg by ...
Kanola Bitkisinin Parçalanmaya Yönelik Bazı Mekanik Özelliklerinin Belirlenmesi
(2015)
Kanola tarımında sapların tarladan uzaklaştırılması veya parçalanması hasat esnasında karşılaşılan önemli problemlerden biridir. Bu çalışmada kanola bitkisinin hasadına yönelik kesme ve eğilme dayanımı belirlenmiştir. Bu ...
The Effect of Oregano and Cinnamon Essential Oils on Fermentation Quality and Aerobic Stability of Field Pea Silages
(Asian-Australasian Assoc Animal Production Soc, 2015)
This study was performed to determine the effect of field pea silages which were the organic acid (OA) alternative of oregano and cinnamon essential oils on fermentation quality and aerobic stability. Whole crop pea was ...
Ekmeklik Buğdayda Bazı Başak Özelliklerinin Kalıtımı ve Popülasyon Farklılıklarının Analizi
(2015)
Bu araştırma, beş ekmeklik buğday çeşidi arasında yapılan yarım diallel melez döllerinde bazı verim komponentlerinin kalıtımında rol oynayan genetik parametreler ile F2 ve F3 populasyon farklılıklarının belirlenmesi amacıyla ...
Trakya yöresinde farklı kullanım geçmişine sahip meraların florastik kompozisyonlarının bazı özellikleri
(2015)
Bu araş tırma, 2011 ve 2012 y ıllarında, Tekirdağ Karahisar köyünde, otlatılan, korunan ve sürülüp terk edilen meralarda yürütülmü ştür. Meraların her birinde belirlenen 4er örneklik alanda 4er hat üzerinde ölçümler ...
Araştırma Makalesi/Research Article (Original Paper) Shiraz Üzüm Çeşidinde Salkım Seyreltmesinin Verim ve Kalite Özellikleri Üzerine Etkileri
(2015)
Özet: Bu çalışmada, Denizlinin Güney ilçesinde yetiştirilen Shiraz üzüm çeşidine tane tutumundan hemen sonra uygulanan 4 farklı salkım seyreltmesinin (8, 16, 24 ve 32 salkım/asma) verim ve kalite özellikleri ile tanenin ...