Ara
Toplam kayıt 28, listelenen: 1-10
Mısır ve Buğday Silajlarının Termal Kamera Görüntüleme Tekniği Kullanılarak Aerobik Stabilitesinin Değerlendirilmesi
(2018)
Araştırmanın materyalini 75 günlük fermantasyon dönemi sonrasında açılan mısır ve buğday balya silajlarıoluşturmuştur. Silaj örnekleri her muamele grubunda 3’er tekerrür olmak üzere 7-8 oC, 24-25oC ve 32-33oCsıcaklıklarda ...
Chemical Compositions and Antioxidant Activities of the Essential Oils of Some Medicinal and Aromatic Plants
(2016)
Bu çalışma yem ve gıda endüstrisinde yaygın olarak kullanılan bazı uçucu yağların kimyasal kompozisyonlarının ve antioksidan aktivitelerinin belirlenmesi amacıyla yürütülmüştür. Tarçın, kimyon, defne, nane, kekik, biberiye ...
Artan Dozlarda Azot Uygulamasının Mibuna (Brassica rapa var. nipposinica) ve Mizuna (Brassica rapa var. japonica) Bitkilerinin Bazı Agronomik Özellikleri, C Vitamini, Protein ve Mineral Madde Miktarı Üzerine Etkisi
(2015)
Bu araştırma ülkemiz için egzotik sebzeler olarak değerlendirilen mibuna ve mizunada artan dozda azot uygulamasının bitkilerde bazı agronomik özellikler, C vitamini, protein ve mineral madde miktarları üzerine olan etkisini ...
Sulama İşletmeciliğinde Etkinlik Analizi (Kırklareli, Edirne, Tekirdağ ve Çanakkale İlleri Örneği)
(2017)
Ülkemizde artan sulama alanlarına paralel olarak, sulama işletmeciliğine yönelik sorunlar da artmış vesulamadan beklenen yararların gerçekleşmesi düşük kalmıştır. Bu durum izlenen politikalarla birleşince,sulamanın ve bu ...
Trakya Bölgesi'nde yetiştirilen süpürge darısı (Sorghum bicolar (L.) Moench var. technicum (Körn.)) genotiplerinin bazı agronomik özellikler yönünden değerlendirilmesi
(2008)
Bu araştırma, 2005 ve 2006 yetiştirme dönemlerinde, Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Tarla Bitkileri Bölümü, Uygulama ve Deneme Alanı’nda, tesadüf blokları deneme deseninde üç tekrarlamalı olarak yürütülmüştür. ...
Marmara Bölgesi'ndeki Anadolu Adaçayı (Salvia fruticosa Mill.) Populasyonlarının Uçucu Yağ Bileşenleri, Toplam Antioksidan Aktivite, Toplam Fenolik ve Flavonoid Madde Miktarlarının Belirlenmesi
(2018)
Bu çalışma Marmara Bölgesinde yayılış gösteren Anadolu adaçayı (Salvia fruticosa Mill.) populasyonlarınınuçucu yağ oranı ve bileşenleri, toplam antioksidan aktivite, toplam fenolik ve flavonoid madde miktarlarının belirlenmesi ...
Tekirdağ'da Satışa Sunulan Ihlamur (Tılıa Spp.) ve Kuşburnu (Rosa Canına) Örneklerinde Aflatoksin Varlığının Araştırılması
(2017)
Bu çalışmada, Tekirdağ ili ve ilçelerindeki farklı satış noktalarından temin edilen 15 adet ıhlamur ve 15adet kuşburnu örneğinde, aflatoksin B1(AFB1), B2(AFB2), G1(AFG1) ve G2(AFG2) varlığı HPLC yöntemiile araştırılmıştır. ...
Konjuge Linoleik Asitlerin Önemi ve Bazı Probiyotik Suşlar Tarafından Üretimi
(2016)
Konjuge linoleik asit (KLA), yağ asidi zincirinde iki adet doymamıfl çift bağ içeren linoleik asidin (LA)çeflitli pozisyonel ve geometrik izomerlerini ifade etmektedir. İzomerler, LA'nın gevifl getiren hayvanlarınrumeninde ...
Kırmızı Üzüm Suyu Üretim Sürecinde Resveratrol Miktarı ve Biyoaktif Özelliklerde Meydana Gelen Değişimler
(2018)
Bu araştırma kapsamında, kırmızı üzüm çeşitlerinden üzüm suyu üretim sürecinde biyoaktif özellikler (toplam fenolik madde, antiradikal aktivite, toplam antosiyanin) ve resveratrol miktarlarında meydana gelen stabilite veya ...
Olgunlaşmayla Gemlik zeytininde oluşan fizikokimyasal değişimler
(2011)
Bu araştırmada Gemlik zeytininin kabuk renginin siyahlaşmasından sonraki olgunlaşma döneminde sofralık kaliteyi ilgilendiren özelliklerde, toplam fenolik madde içeriğinde ve antikoksidan aktivitede meydana gelen değiŞimlerin ...