Ara
Toplam kayıt 10, listelenen: 1-10
FATTY ACID COMPOSITION OF Silybum marianum L. SEEDS AND ANTIMICROBIAL ACTIVITY OF SEED OIL AND SILYMARIN EXTRACT
(2021)
In this study, it was aimed to determine fatty acid profile and the antimicrobial activity of the seed oilobtained from the seed of Silybum marianum L. and silymarin which was extracted through methanolextraction of Silybum ...
H2O2'nin Bazı Ekmeklik Buğday (Triticum aestivum L.) Genotiplerinde Bazı Fide Dönemi Özelliklerine Etkisi
(Kahramanmaras Sutcu Imam Univ, 2018)
The aim of this research was to determine the effect of oxidative stress derived from exogenous application of hydrogen peroxide (H2O2) onto some morpho-physiological characteristics of some bread wheat entries at seedling ...
Trakya bölgesi canavar otlarının (Orobanche cumana Wallr.) ayçiçeğinin gelişimi üzerine bazı etkilerinin belirlenmesi
(2019)
Canavar otu (Orobanche cumana Wallr.) parazit bitkisi fotosentez yeteneğinden yoksunolmasından dolayı ayçiçeği (Helianthus annuus L.) üretim alanlarında enfeksiyon seviyesinebağlı olarak ciddi verim kayıplarına neden ...
Bal Arılarında (Apis mellifera L.) Beslenmenin Hastalık ve Zararlılarla İlişkisi
(2020)
Son yıllarda yaşanan yoğun bal arısı (Apis mellifera L.) ölümleri arıcılıkta birçok konunun sorgulanmasınaneden olmaktadır. Arı sağlığına yönelik kimyasalların kullanımının beklenen sonuçları tam olarak vermemesi ve arı ...
Araştırma Makalesi/Research Article (Original Paper) Shiraz Üzüm Çeşidinde Salkım Seyreltmesinin Verim ve Kalite Özellikleri Üzerine Etkileri
(2015)
Özet: Bu çalışmada, Denizlinin Güney ilçesinde yetiştirilen Shiraz üzüm çeşidine tane tutumundan hemen sonra uygulanan 4 farklı salkım seyreltmesinin (8, 16, 24 ve 32 salkım/asma) verim ve kalite özellikleri ile tanenin ...
ASMADA (Vitis vinifera L.) EKSPLANT YÜZEY STERİLİZASYON PROTOKOLÜNÜN OLUŞTURULMASI
(2018)
Bu çalışmada üzüm çeşitlerinin (Vitis vinifera L.) in vitro hücre ve doku kültürü mikroçoğaltım çalışmalarıiçin etkili yüzey sterilizasyon protokolünün oluşturulması amaçlanmıştır. Çalışmada Sultani Çekirdeksizve Uslu üzüm ...
The Production of Crude Invertase From The By-products of Baker's Yeast (Saccharomyces cerevisiae) Factory
(Namik Kemal University - Agricultural Faculty, 2022)
Invertase enzyme is one of the food additives that our country is dependent on foreign sources. Industrial usage areas of invertase enzyme are invert sugar syrup production, chocolate production, fructo-oligosaccharide ...
Erken Dönemde Lavanta Bitkisinden Alınan Çeliklerin Bazı in Vivo ve in Vitro Ortamlarda Köklendirilmesi
(2022)
Bu çalı?mada, iki farklı lavanta bitkisinden (Lavandula latifolia (Portekiz lavantası) ve L. x intermedia cv. Süper A) erken dönemde alınan çeliklerde in vitro ve in vivo ko?ullarda köklendirme çalı?maları yapılmı?tır. ...
Farklı tarımsal üretim yöntemleri sonucu elde edilen ürün kalitesi analizi için sürdürülebilir melez bulanık ÇKKV yaklaşımı uygulaması
(2022)
Son yıllarda, bilinçli nüfusun artışı tarımsal üretim yöntemlerine dayanarak elde edilen ürün kalitesinin irdelenme gerekliliği artırmaktadır. Tarımsal üretim sonucu elde edilen ürün kalitesiyle ilgili çeşitli yaklaşımlar ...
The Effect of Lactic Acid Based Propolis Addition on The Shelf Life of Fresh Strawberry Juice
(Univ Namik Kemal, 2022)
Anthocyanins, carotenoids, vitamins, flavonoids, aroma volatiles, and phenolics are among the natural antioxidants and other bioactive phytochemicals found in strawberries. Strawberry and strawberry juice is a perishable ...