Ara
Toplam kayıt 14, listelenen: 1-10
Kefir İlavesinin Yonca Silajlarının Fermantasyon Özellikleri ve Aerobik Stabilitesi Üzerine Etkileri
(2020)
Bu araştırmada, farklı dozlarda kefir ilavesinin yonca silajlarındafermantasyon gelişimi ve aerobik stabiliteleri üzerindeki etkileriaraştırılmıştır. Katkı maddelerinin ilavesinden sonra, yaklaşık 500 görnek plastik torbalara ...
Sodyum Diasetat ve Sodyum Benzoat İlavesinin Yüksek Nemli Dane Mısır Silajlarının Aerobik Stabilite Özellikleri Üzerine Etkileri
(2020)
Amaç: Bu araştırmada, farklı dozlarda sodyum diasetat ve sodyum benzoat ilavesinin yükseknemli dane mısır silajlarının aerobik stabilite özellikleri üzerine etkileri araştırılmıştır.Materyal ve Metot: Çalışmada sodyum ...
Effect of different kefir source on fermentation, aerobic stability and microbial community of alfalfa silage
(MDPI AG, 2021)
The present study has been one of the first attempts to thoroughly examine the effects of different kefir sources on fermentation characteristics, aerobic stability, and microbial communities of alfalfa silages. The effects ...
Propiyonik Asit Katkısının Toplam Karışım Rasyonu Yemin Aerobik Stabilite Özellikleri Üzerine Etkileri
(2021)
Bu araştırmada, farklı düzeylerde propiyonik asit ilavesinin toplam karışım rasyonu yemin aerobik stabilite özellikleri üzerine etkileri araştırılmıştır. Çalışmada, propiyonik asit temeline dayalı katkı maddesinin dört ...
Saha Şartlarında Aerobik Stabilite Süresince Mikrobiyal Kompozisyondaki Değişikliklerin Termal Kamera Görüntüleme Tekniği ile Değerlendirilmesi
(2020)
Amaç: Araştırmanın ana amacı; Termal Kamera Görüntüleme Tekniğinin, silajdakiaerobik dönemde meydana gelen bozulmanın boyutları hakkında güvenilir ve pratikbir ölçü aracı olarak kullanılıp kullanılamayacağını tespit ...
Farklı Yem İşleme Teknolojilerinin Arpanın (Hordeum vulgare L.) Kimyasal, Mikrobiyolojik ve Mikroskopik Özellikleri Üzerine Etkileri
(2021)
Araştırmanın materyalini, arpanın farklı işlenmiş formları (öğütülmüş, flake ve ezme) oluşturmuştur. Yem örnekleri 4 °C, 22 °C ve 32 °C sıcaklıkta 90 gün depolanmıştır. Araştırma süresince yem örneklerinde kimyasal, ...
Nutrient and Mineral Contents, and in vitro Digestibility of Kermes Oak (Quercus coccifera L.) and Mock Privet (Phillyrea latifolia L.)
(Adem Yavuz Sonmez, 2020)
This study was conducted to exhibit the importance of kermes oak (Quercus coccifera L.) and mock privet (Phillyrea latifolia L.) in the grazing system and animal feeding. For this purpose, the leaves of these two evergreen ...
Effectiveness of enzymes and inoculants on biological pretreatment of different high dry matter lignocellulosic materials
(Elsevier Ltd, 2021)
The objective was to evaluate the effectiveness of enzymes and inoculants on different high dry matter lignocellulosic materials (forage pea, rice, and wheat straw) by using principal component and multiple factor analysis ...
Effects of Apple Vinegar Addition on Aerobic Deterioration of Fermented High Moisture Maize Using Infrared Thermography as an Indicator
(MDPI, 2022)
This study was carried out to determine the effects of apple vinegar and sodium diacetate addition on the aerobic stability of fermented high moisture maize grain (HMM) silage after opening. In the study, the effect of ...
Bakteriyel İnokulant ve Organik Asit İlavesi ile Yeniden Silolamanın Mısır Silajının Aerobik Stabilitesi ve In Vitro Gaz Üretim Parametreleri Üzerine Olan Etkileri
(2022)
Bu çalışmada, mısır silajının, inokulant ve organik asit ilave edilerek farklı sürelerde yeniden silolanmasının silaj kalitesi ve aerobik stabilite açısından değerlendirilmesi amaçlanmıştır. Çalışmanın bitkisel materyalini ...