Başlık için Ziraat Fakültesi Koleksiyonu listeleme
Toplam kayıt 1461, listelenen: 973-992
-
Kefir İlavesinin Yonca Silajlarının Fermantasyon Özellikleri ve Aerobik Stabilitesi Üzerine Etkileri
(2020)Bu araştırmada, farklı dozlarda kefir ilavesinin yonca silajlarındafermantasyon gelişimi ve aerobik stabiliteleri üzerindeki etkileriaraştırılmıştır. Katkı maddelerinin ilavesinden sonra, yaklaşık 500 görnek plastik torbalara ... -
Kivi Meyvesinin İnce Tabaka Kurutma Karakteristiklerinin ve Sorpsiyon Özelliklerinin Saptanması
(TUBITAK, 2020)Drying process is one of the methods used to supply consuming of fruits and vegetables out of the harvesting period and to preserve the market value. In this research, kiwi fruit, which is rapidly growing of its production ... -
Konjuge Linoleik Asitlerin Önemi ve Bazı Probiyotik Suşlar Tarafından Üretimi
(2016)Konjuge linoleik asit (KLA), yağ asidi zincirinde iki adet doymamıfl çift bağ içeren linoleik asidin (LA)çeflitli pozisyonel ve geometrik izomerlerini ifade etmektedir. İzomerler, LA'nın gevifl getiren hayvanlarınrumeninde ... -
Kotiledon Aşamasındaki M. Palieri Üzüm Çeşidinde Kolhisin Uygulamalarının Morfoloji ve Ploidi Üzerine Etkileri
(2018)Bu çalışma, 2015 yılında Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsü’nde çekirdekten yetiştirilen M. Palieriçeşidinde yürütülmüştür. Tetraploid hatların elde edilmesi amacıyla M. Palieri sofralık üzüm çeşidinekolhisin uygulamasının ... -
Koyunlarda ve Keçilerde Beslenme Davranışları
(2018)Hayvan yetiştiriciliğinde optimum performans alınabilmesi ve kaliteli ürünler elde edilebilmesi içinbeslenme davranışlarının dikkate alınması gerekmektedir. Hayvan türleri arasında otlama davranışıbakımından bazı farklılıklar ... -
Kuraklığın Buğdayın Kök Ağırlığına Etkisi ve Kökün Bazı Fizyolojik Parametrelerle İlişkisi
(2018)Ekmeklik buğdayda kuraklık stresi koşullarında çevresel ve genetik faktörlere göre değişikliklergözlenebilen kök yapısı önemli faktör olarak değerlendirilmektedir. Araştırmada bazı ekmeklik buğdaygenotiplerinin farklı ... -
Küreselleşme sürecinde tarım kooperatifleri ve küreselleşmenin tarım kooperatiflerine etkisi
(2011)Küreselleşme; ülke sınırlarının olmadığı, emeğin, sermayenin, insanların, üretim faktörlerinin, malların ve hizmetlerin sınır tanımadan dolaşmasıdır. Sınırların ortadan kalkması, ulusal ve uluslararası mal ve hizmet ... -
Kırklareli ve Edirne illerinde üreticilerin ürün sigortası uygulamalarına yaklaşımı
(2016)Bu çalışma, Kırklareli ve Edirne illerinde tarım sigortası yaptıran veyaptırmayan işletmelerde yürütülmüştür. Her iki üretici grubunu tanımlayıcı bilgilerelde etmek, tarım sigortasına eğilimlerini belirlemek hedeflenmiştir. ... -
Kırmızı Üzüm Suyu Üretim Sürecinde Resveratrol Miktarı ve Biyoaktif Özelliklerde Meydana Gelen Değişimler
(2018)Bu araştırma kapsamında, kırmızı üzüm çeşitlerinden üzüm suyu üretim sürecinde biyoaktif özellikler (toplam fenolik madde, antiradikal aktivite, toplam antosiyanin) ve resveratrol miktarlarında meydana gelen stabilite veya ... -
Kırsalda geleneksel gıda üretiminde kadınların örgütlenme yaklaşımları
(2019)Amaç: Bu çalışmada kırsal alanda geleneksel gıda üretenkadınların örgütlenme yaklaşımları Trakya Bölgesiörneğinde araştırılmıştır.Yöntem ve Bulgular: Çalışmada, Trakya Bölgesi (Edirne,Kırklareli, Tekirdağ) illerinin ... -
Laboratuvar koşullarında Perillus bioculatus (F.) (Hemiptera: Pentatomidae)' un gelişme süresi ve ölüm oranı üzerinde ön çalışmalar
(2014)Abstract: The study was conducted to investigate the development of Perillus bioculatus (F.) (Hemiptera: Pentatomidae), a predator of the Colorado potato beetle, Leptinotarsa decemlineata (Say.) (Coleoptera: Chrysomelidae), ... -
Lactic acid bacteria diversity and dynamics during ripening of traditional Turkish goatskin Tulum cheese produced in Mut region assessed by culturing and PCR-DGGE
(Elsevier, 2021)The study aims to identify the lactic acid bacteria diversity of Tulum cheese which is made from raw milk and ripened in the goatskin for 180 days. The samples were produced in Mut located in the Central Taurus Mountains ... -
Land use/land cover change modelling of ergene river basin in Western Turkey using CORINE land use/land cover data
(Eesti Pollumajandusulikool, 2017)Land use planning is a useful tool to find a balance among the competing and sometimes contradictory uses in order to achieve food security, economic growth, energy supply, nature conversation and other objectives. In this ... -
Leaf Removal Treatments Combined with Kaolin Particle Film Technique from Different Directions of Grapevine's Canopy Affect the Composition of Phytochemicals of cv. Muscat Hamburg (V-Vinifera L.)
(Springer, 2018)In some viticulture regions of the world, high temperature and irradiance can negatively affect the grapevine growth and grape quality. Particle film technology is a remarkable tool, leading to decrease in environmental ... -
Lentilactobacillus buchneri Preactivation Affects the Mitigation of Methane Emission in Corn Silage Treated with or without Urea
(Mdpi, 2022)The aim of this study was to investigate the effect of different forms of Lentilactobacillus buchneri on the in vitro methane production, fermentation characteristics, nutritional quality, and aerobic stability of corn ... -
Leptin Receptor Gene Polymorphisms in Some Turkish Donkey Populations
(NLM (Medline), 2020)Leptin receptor is a fundamental regulator in physiological functions of the regulation of food intake, energy homeostasis, immune function, and reproduction as well as on ovarian follicular cells on the placenta and ... -
Lime Effectiveness of Crab Shell Powder in Acid Spodosols
(Asian Journal Of Chemistry, 2009)This study was carried out in order to determine the effects of increasing crab shell powder on some macro and trace elements content of acid soils. For this purpose, 5 acid Spodosols were used according to US Taxonomy. ... -
Liyofilize Bazı Mikroalg Türlerinin Sakız Bileşiminde Doğal Renklendirici Olarak Kullanımı
(2017)Bu çalışmada, Nannochloropsis sp., Isochrysis galbana ve Tetraselmis sp. türleri kütlece %1 ve %3 oranında kullanılarak şekerli sakız model gıdasında doğal yeşil renklendiricisi olarak kullanılması araştırılmıştır. Sakızların ... -
Low-fat beef patties with cold-pressed oils optimized by mixture design
(Vup Food Research Inst, Bratislava, 2016)Partial animal fat replacement by cold-pressed grape seed oil (GSO) and pomegranate seed oil (PSO) on low-fat beef patties was studied using simplex-centroid mixture design. Linear and quadratic model equations were developed ...