Başlık için Ziraat Fakültesi Koleksiyonu listeleme
Toplam kayıt 1461, listelenen: 689-708
-
Factor Demand Analysis for Canola Production in Turkey
(Edizioni Dedalo S R L, 2010)The aim of this study is to investigate the situation of canola production which yields high quality and high yield vegetable oil seed in Trakya region, Turkey. For this purpose flexible cost function Translog model is ... -
Factors determining customers' shopping behaviour of food products through e-commerce: A case study
(Peter Lang AG, 2017)[No abstract available] -
FARKLI DOZ VE SÜRELERDE UYGULANAN Trichoderma harzianum'un RAMSEY ANACI ÇELİKLERİNİN KÖKLENMESİ ÜZERİNE ETKİLERİ
(2018)Trichoderma orjinli bileşikler antifungal özelliğe sahip olup, bitkilerin toprak üstü aksamında veköklerinde büyümeyi sağlamaktadır. Bu çalışma, 2013 yılında Namık Kemal Üniversitesi, ZiraatFakültesi, Bahçe Bitkileri ... -
Farklı Ayçiçeği Genotiplerinin Perikarp ve Tohumlarında Bulunan Fungal Etmenler ile Metabolitler Arasındaki İlişkiler Üzerinde Araştırmalar
(2020)Bu çalısmada, ayçiçeginde tohum kökenli fungal patojenlerle (Alternaria alternata, A. infectoria, Bipolarıs cynodontis, Cladosporium cladosporioides, Fusarium culmorum, F. oxysporum) farklı ayçiçegi genotiplerinin (mildiyö ... -
Farklı Dozlarda Putresin ve İndol-3-Bütirik Asidin Birlikte Uygulamalarının Cabernet Franc/5bb Aşı Kombinasyonunda Kallus Gelişimi Üzerine Etkileri
(2018)Bu araştırma, 2013 yılında Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümüne ait olanaşı ünitesinde gerçekleştirilmiştir. Çalışmada, putresin (PUT; 0, 2.5, 5 ve 10 mM) ve indol–3–asetikasidin (IBA; 0 ppm ... -
Farklı dönemlerde derimi yapılan hosui asya armut (Pyrus pyrifolia) çeşidinin soğukta muhafaza performansının belirlenmesi
(2018)Bu çalışma ile farklı olgunluk aşamalarında derimiyapılan Hosui Asya Armut (Pyrus pyrifolia) çeşidimeyvelerinin 0-1 °C sıcaklık ve %90±5 oransal nemkoşullarında 3 ay süreyle depolanarak bazı fizikselve biyokimyasal kalite ... -
Farklı Düzeylerde Laktik Asit Bakterileri ile Enzim İlavesinin Yaş Bira Posası Silajlarında Fermantasyon, Aerobik Stabilite ve in vitro Sindirim Üzerine Etkileri
(Kastamonu Univ, Orman Fak, 2018)This study was carried out to determine the effect of lactic acid bacteria+enzyme (LAB+E) mixture inoculants on the fermentation, aerobic stability, and in vitro organic matter digestibility (IVOMD) of wet brewers grain ... -
Farklı Eğimdeki Konum ve Anaçlara Sahip Bağda Salkım Seyreltmenin; Salkım Özellikleri ve Verime Etkisi
(2022)Bu çalışma 2019-2020 ve 2020-2021 vejetasyon periyotlarında iki yıl süreyle Tekirdağ ili Şarköy ilçesi sınırları içinde yer alan üretici bağında yürütülmüştür. Deneme alanı 40° 39' 12.00" K ve 27° 03' 20.00" D koordinatları ... -
Farklı Fenolojik Özelliklere Sahip Ekmeklik Buğday Genotiplerinin Süne Zararına Dayanım Yönünden İncelenmesi
(2016)Araştırma, 2010 ve 2011 yıllarında, Süne-buğday çeşidi ilişkisini belirlemek amacıyla, 23 farklı ekmeklikbuğday çeşidi, Tekirdağ Ziraat Fakültesi'nin deneme alanında üstü açık ve kapalı olarak yetiştirilmişlerdir.Ekmeklik ... -
Farklı fide yetiştirme ortamlarının Crimson Sweet karpuz çeşidinde fide kalitesine etkileri
(2017)Bu çalışma; bahar vejetasyonunda, ısıtmasız plastik sera koşullarında cibre, torf, perlit, torf:perlit (1:1) karışımı ve bahçe toprağının kontrol olarak kullanıldığı 5 farklı fide yetiştirme ortamlarının Crimson Sweet ... -
Farklı Hammaddelerden Üretilen Sirkelerin Bazı Fizikokimyasal ve Fonksiyonel Özellikleri
(Univ Namik Kemal, 2021)In order to examine the effect of raw material, which directly affects the composition and quality of vinegar in the production, some physicochemical properties and bioactive components of vinegars produced from different ... -
Farklı kesim ağırlığı, genotip ve cinsiyetin etlik piliçlerde göğüs eti duyusal özelliklerine etkisi
(2010)Bu çalışma; farklı kesim ağırlığı, genotip ve cinsiyet faktörlerinin etlik piliçlerde göğüs eti duyusal özellikleri üzerine etkilerini saptamayı hedeflemiştir. Yavaş- (YG) ve hızlı-gelişen (HG) etçi civcivler (Sasso ve ... -
Farklı Kullanım Geçmişine Sahip Doğal Meralarda Yem Kalitesinin Büyüme Mevsimindeki Değişimi
(2017)Bu araştırma, Tekirdağ Karahisarlı köyünün otlanan, korunan ve sürülüp terkedilen meralarında iki yıl süreyle (2010 ve 2011) yürütülmüştür. Meraların her birinde 30x20 m (600 m2) 4'er örneklik alan içerisinde belirlenen 4 ... -
Farklı Sulama Suyu Kalitesi ve Su Düzeylerinin Serada Yetiştirilen Domates Bitkisinin Verim ve Su Kullanım Etkinliği Üzerine Etkisi
(2018)Farklı tuzluluk seviyelerinde ve farklı düzeylerde uygulanan sulama sularının domateste pazarlanabilirmeyve verimi ve su kullanım etkinliği üzerine etkisinin araştırıldığı çalışma, 2014, 2015 ve 2016 yıllarıilkbahar-yaz ... -
Farklı sürelerle ultraviyole (UV-C) uygulamalarının kaynaştırma odası koşullarında aşılı asma çelikleri üzerine etkileri
(2009)Bu araştırma, N.K.Ü. Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Kaynaştırma Odası koşullarında Merlot/5BB aşı kombinasyonunda; kaynaştırma süresi boyunca 2 gün ara ile kallus oluşumundan sonra 30 dakikalık, 30, 60, 120dk süre ... -
Farklı tarımsal üretim yöntemleri sonucu elde edilen ürün kalitesi analizi için sürdürülebilir melez bulanık ÇKKV yaklaşımı uygulaması
(2022)Son yıllarda, bilinçli nüfusun artışı tarımsal üretim yöntemlerine dayanarak elde edilen ürün kalitesinin irdelenme gerekliliği artırmaktadır. Tarımsal üretim sonucu elde edilen ürün kalitesiyle ilgili çeşitli yaklaşımlar ... -
Farklı Toprak İşleme ve Yaprak Alma Uygulamalarının Syrah Üzüm Çeşidinde Su Stresi, Salkım ve Tane Özellikleri Üzerine Etkileri
(2017)Bu araştırmada Tekirdağ koşullarında Syrah üzüm çeşidinde farklı toprak işleme ve yaprak alma uygulamalarının su stresi, tane ve salkım özellikleri üzerine etkilerini belirlemek amacıyla gerçekleştirilmiştir. Toprak işleme ... -
Farklı Toprak Ordolarında Yetiştirilen Ayçiçeği Çeşitlerinin Verim ve Bazı Bitki Özelliklerinin Belirlenmesi
(2021)Bu araştırma, 2013, 2014 ve 2015 ayçiçeği yetiştirme sezonlarında Tekirdağ İli Marmara Ereğlisi İlçesi Yeniçiftlik Mahallesi lokasyonunda Trakya Bölgesinde ağırlıklı olarak yer alan Typic Xerorthent, Typic Haploxerept ve ... -
Farklı Tuzluluk Düzeyindeki Sulama Sularının Örtü Altında Yetiştirilen Brokoli Bitkisinin Enerji Kullanım Etkinliği Üzerine Etkisi
(2018)Bu çalışma, Kırklareli ilinde Atatürk Toprak Su ve Tarımsal Meteoroloji Araştırma Enstitüsü arazisinekurulan plastik örtülü, yay çatılı sera tesisinde yürütülmüştür. Çalışmada, örtü altında yetiştirilen ve damlasulama ... -
Farklı türlere ait yulaf (Avena spp.) aksesyonlarının genom büyüklüklerinin ve ploidi seviyelerinin belirlenmesi
(2018)Genom büyüklüğü biyoloji, genetik, taksonomi ve evrim çalışmaları için son derece yararlı birölçüttür. Bu ölçüt türlere özel olduğundan, tür teşhisine ve gen bankalarında korunan genetikmateryalin etiket bilgilerinin hızlı ...