Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorEcevit, Bilge
dc.date.accessioned2017-04-24T08:52:49Z
dc.date.available2017-04-24T08:52:49Z
dc.date.issued2009
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11776/398
dc.description.abstractKalite ve gıda güvenliği yönetim sisteminin modern teknoloji uygulayan gıda işletmelerinde yerleştirilmesi zorunlu hale getirilmiştir. Bu amaçla Uluslararası Standartlar Organizasyonu 'ISO 9000 ve HACCP standartlarının akabinde, ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri Standardını geliştirmiştir. Yemek sektöründe ISO 22000’in incelendiği bu çalışmaya temel kavramların açıklanmasıyla başlanmış, kalite, standart, prosüdür, proses tanımları gibi temel kalite kavramları incelenmiştir. ISO 9000-22000 kriterleri açıklanmış ve uçaklara ikram hizmeti veren bir firmada ISO 22000’in incelenmesi ile son bulmuştur. Bu firma, 35.000 m² alan üzerinde kurulmuş olan 22.000 m² kapalı alna sahip uçaklara yemek ve ikram servisinin yapıldığı, 60.000 yolcu/gün yemek üretim kapasitesine sahip 2.000 kişinin çalışmakta olduğu bir havayolları ikram firmasıdır. HACCP ekibi başta olmak üzere tüm çalışanlar Kalite Yönetim Sistemleri konusunda eğitilmiş ve bilinçlendirilmişlerdir. Bu bilimsel çalışma ile belirtilen; ikram firmasında uygulanan ISO 9001 sisteminin ISO 22000 ‘e adapte edilmesidir.en_US
dc.description.abstractIn today’s standarts, food companies have to use Quality and Food Safety Managment Systems. In this aim, International Standarts Organization improves the IS0 22000 Food Safety Managments Systems, after ISO 9000 and HACCP. This thesis explains the main conceptions, main pricibles like quality, standarts, procudures and process definations and deals with ISO 22000 standarts. And in the end, ıt explains ISO 22000 system ın a airline catering company. This company built on 22000 m² closed and 35000 m² open area and serves meal to the airplanes. Its capacity is 60000 serving/day. The aim of this scientific work is to adapt IS0 9001 to ISO 22000 in this airline catering company.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherNamık Kemal Üniversitesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectISOen_US
dc.subjectHACCPen_US
dc.subjectGıda Güvenliğien_US
dc.subjectStandarten_US
dc.subjectTSEen_US
dc.subjectFood safetyen_US
dc.titleISO 22000 kalite sistemlerinin hazır yemek sektöründe uygulamasıen_US
dc.title.alternativeApplying ISO 22000 ouality systems in the food sectoren_US
dc.typemasterThesisen_US
dc.departmentEnstitüler, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalıen_US
dc.relation.publicationcategoryTezen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster