Ara
Toplam kayıt 8, listelenen: 1-8
Çeltik Saplarının Gazlaştırılması Amacıyla Laboratuvar Tipi Bir Gazlaştırıcının Geliştirilmesi ve Denenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2017)
Bu çalışma kapsamında, Trakya Bölgesi’nde yoğun olarak yetiştirilen çeltik bitkisinin hasattan sonra tarlada kalan saplarının gazlaştırılarak enerji içeriklerinin değerlendirilmesi için laboratuvar tipi bir gazlaştırıcı ...
Farklı Önişlemlerin ve Vakum Kurutma Yönteminin Domatesin Kuruma Karakteristikleri ve Kalite Kriterleri Üzerine Etkisi
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2012)
Bu çalışmada, farklı önişlemlerin ve iki farklı sıcaklık derecesinde, vakum altında kurutmanın dilimlenmiş domatesin kurutma karakteristiklerine ve bazı kalite kriterlerine etkisi araştırılmıştır. Tüm kurutma yöntemlerinde ...
Laboratuvar Tipi Gazlaştırıcılar İçin PLC Tabanlı Prototip Veri Toplama Ve Kontrol Sisteminin Geliştirilmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2018)
Bu araştırmada farklı tip gazlaştırıcılar üzerine monte edilerek gazlaştırma süreçlerinin izlenmesini sağlayacak PLC kontrollü bir veri toplama ve kontrol sistemi gerçekleştirilmiştir. Sistem, modüler yapıda olup genişletilmeye ...
Komatsuna (Brassica Rapa L. Var. Perviridis) Bitkisine Ait Bazı Fiziko-Mekanik ve Yapısal Özelliklerin Belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2015)
Bu araştırmada Türkiye için yeni bir sebze olan Uzak Doğu kökenli komatsuna (Brassica rapa L. var. perviridis) bitkisinin yenilen kısımları olan sap ve yapraklarına ait bazı fiziksel özellikler (yaprak alanı, ortama yaprak ...
Türkiye Koşullarında Üretilen Biyodizelin Bazı Özelliklerinin Standartlara Uygunluğunun ve Yakıt Püskürtme Miktarı Üzerine Etkilerinin Belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2010)
Bu çalışmada, ülkemizde üretilen biyodizelin reolojik özelliklerinden biri olan viskozite değerleri ve bunun yanında motor performans eğrilerine doğrudan etkili olan özelliklerden biri olan özgül ağırlık değerleri ...
Zeytin Pirinasının Mikrodalga Enerjisi Kullanılarak Kurutulması ve Uygun İnce Tabaka Modelinin Belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2015)
Bu çalışmada mikrodalga fırında pirinanın ince tabaka kuruma kinetiği incelenmiştir. 7mm, 9mm ve Umm kalınlıktaki pirina örnekleri; 90, 180, 360 ve 600W (2450 MFiz) çıkış güçlerinde mikrodalgada kurutulmuş ve zamana bağlı ...
Sultani Çekirdeksiz Üzüm Çeşidinde Farklı Kurutma Yöntemlerinin Kurutma Kinetiği, Enerji Tüketimi ve Ürün Kalitesi Açısından İncelenmesi
(Namik Kemal University - Agricultural Faculty, 2020)
Sultana Seedless grape samples were dried using hot air and microwave methods in different temperature and power levels with untreated conditions and drying kinetics and energy consumption values based on method were ...
Mekanik Hasar Düzeyinin Domatesin Solunum ve Kuru Madde Miktarı Üzerine Etkisi
(Univ Namik Kemal, 2021)
Basic aims of this research are determination of effects of medium temperature and mechanical damage that can be occurred due to postharvest processes of CO2 production amount of tomato by using static measurement method ...