Ara
Toplam kayıt 3, listelenen: 1-3
Susuz Amonyak Uygulama Ekipmanının Tasarlanarak Geliştirilmesi ve Buğday Tarımında Etkilerinin Araştırılması
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2016)
Susuz amonyak (Anhydrous ammonia), basınç altında sıvı halde iken, atmosferik basınç altında gaz haline dönüşmektedir. Kimyasal özellikleri nedeniyle gerek depolama aşamasında gerekse uygulama aşamasında özel alet ve ...
Kırklareli Koşullarında Yem Bezelyesi (Pisum arvense L.) – Buğday’ ın (Triticum aestivum L.) Farklı Karışım Oranları ve Biçim Zamanlarının Ot Verimi ve Kalitesine Etkisi
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2017)
Bu araştırma; Kırklareli koşullarında güz dönemi ekilişlerinin yem bezelyesi (Pisum arvense L.) + buğday (Triticum aestivum L.) karışımlarında, karışım oranları ve biçim zamanlarının kuru ot verimi ile kalitesi üzerine ...
Farklı Dozlarda Vermikompost Uygulamalarının Buğday (Triticum Vulgaris L.) Bitkisinin Beslenme Durumu Üzerine Etkisi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2018)
Vermicompost is an organic material that is received after a process of digestion some kinds of wastes (harvest, kitchen, manure etc.) by earthworms. It has an extensive usage in agriculture such as soil conditioner, source ...