Ara
Toplam kayıt 13, listelenen: 1-10
İlkbahar ve sonbahar ekim zamanlarında yetiştirilen mibuna (Brassica rapa var. nipposinica) ve mizuna (Brassica rapa var. japonica)’da verim ve bazı bitki özellikleri ile C vitamini, protein ve mineral maddeiçeriklerinin belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2012)
Bu araştırma, 2010-2011 yılı sonbahar ve ilkbahar dönemlerinde UV katkılı PE ile örtülmüş ısıtmasız yüksek tünelde yetiştirilen mibuna (Brassica rapa var. Nipposinica) ve mizuna (Brassica rapa var. Japonica)’da; verim ve ...
Buğdayda Yaprak Analiziyle Eksikliği Belirlenen Elementlerin Yapraktan Gübrelemeyle Verim ve Kalite Üzerine Etkileri
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2016)
Deneme Tekirdağ koşullarında üretimi yapılanan Gelibolu, Enola, ZA-75, Krasunya ve Nina buğday çeşitlerinde kurulmuştur. Üreticimizin toprağa uyguladığı klasik taban ve üst gübresi uygulamasına ilave olarak ...
Mısırda 8x8 Yarım Diallel Melez Döllerinde Verim ve Verim Unsurları Açısından Karşılaştırmalar
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2011)
Bu çalışmada, sekiz kendilenmis mısır hattının (B1, BATEM-6, BATEM-4, 14-A4, 16-A7, 18- A9, Ç1 ve Ç2) diallel melezi ile elde edilen 28 F1 melezlerinde verim ve verim özelliklerine ilişkin veriler incelenerek ümitli ...
İkinci Ürün Ayçiçeği Tarımında Doğrudan Ekim Olanaklarının Araştırılması
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2015)
Bu araştırmanın amacı, bir önceki ürün olarak bezelye+buğday karışımının kullanıldığı üretimden sonra tarlada ikinci ürün ayçiçeği tarımında uygulanabilecek toprak işleme yöntemlerinin belirlenmesidir. Araştırmada, toprak ...
Short communication. Forage and nutritive value of the pruning residues (leaves plus summer lateral shoots) of four grapevine (Vitis vinifera L.) cultivars at grape harvest and two post-harvest dates
(Spanish Natl Inst Agricultural & Food Research & Technolo, 2007)
The annual pruning of vineyards produces shoot and leaf residues that have traditionally been fed to sheep and goats. The aim of this work was to determine the forage and nutritive values of grapevine (Vitis vinifera L.) ...
Performance of Fodder Pea (Pisum Arvense L.) - Fiddleneck (Phacelia Tanacetifolia Benth.) Mixture Under Different Nitrogen Doses
(Natl Agricultural Research & Development Inst, 2014)
The aim of this research was to determine the effect of different nitrogen doses on forage yield and quality in fodder pea-fiddleneck (Phacelia tanacetifolia Benth.) mixtures. This research was conducted at experimental ...
Xanthan Gum Production under Different Operational Conditions by Xanthomonas axonopodis pv vesicatoria Isolated from Pepper Plant
(Korean Society Food Science & Technology-Kosfost, 2011)
The influence of operational conditions (pH, stirrer speed, and temperature) used in the process of xanthan production by Xanthomonas axonopodis pv vesicatoria (XCVA3-1) isolated from pepper plant were evaluated through ...
ENERGY BALANCE OF SILAGE MAIZE IRRIGATED BY DRIP IRRIGATION IN THRACE REGION OF TURKEY
(Scibulcom Ltd, 2020)
Silage maize production was evaluated for energy cost, energy efficiency and net energy in this study. The silage maize was irrigated with drip irrigation. Mechanisation, amount and type of inputs and output were determined ...
Analysis of Population Differences and Inheritance of Some Spike Characteristics in Bread Wheat
(Kahramanmaras Sutcu Imam Univ Rektorlugu, 2015)
This research was conducted to determine the genetic parameters played a role inheritance and differences of F-2 and F-3 population for some yield component in half diallel cross of wheat. Five wheat varieties (Flamura-85, ...
Variations for Grain Yield and Milling Value of Durum Wheat Landraces and Obsolete Cultivars
(Univ Philippines Los Banos, 2009)
The experimental materials consisting of five obsolete cultivars; and 26 durum wheat populations were used to investigate the variation, heritability, genetic advance for grain yield (GY), 1000 grain weight (TGW), test ...