Ara
Toplam kayıt 144, listelenen: 1-10
Soğuk Pres Yağlar İlave Edilerek Üretilen Fermente Sucukların Fizikokimyasal Özelliklerinin Belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2016)
İnsan yaşamında sağlıklı beslenmenin önemi, yiyeceklerin hastalıkları önlemesi, iyileştirmesi ve sağlık üzerindeki olumlu etkilerinin ortaya çıkarmasıyla artmıştır. Sucuk; Türkiye’de fermente et ürünü denildiğinde ilk ...
Mikrodalga Bantlı Kurutucunun Gıda Kurutmada Kullanılabilirliği ve Modellenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2016)
Bu çalışmada yeni bir teknoloji olan mikrodalga bantlı kurutucunun gıda ürünlerinde kullanılabilirliği 1mm, 2mm ve 3mm dilimlenen patates örneklerinde araştırılmıştır. Kurutma işlemleri, 1500W ve 2100W güçlerinde ve 0,175, ...
Trakya Bölgesinde Arazi Toplulaştırma Uygulamalarının Üretici Boyutundaki Başarısı
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2016)
Bu çalışmada Edirne İli İpsala ilçesi tarım alanlarında yürütülmüş arazi toplulaştırma çalışmalarına işletme sahiplerinin bakışının ve toplulaştırma sonrası tarımsal yapıda oluşan değişikliklerin belirlenmesi amaçlanmıştır. ...
Susuz Amonyak Uygulama Ekipmanının Tasarlanarak Geliştirilmesi ve Buğday Tarımında Etkilerinin Araştırılması
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2016)
Susuz amonyak (Anhydrous ammonia), basınç altında sıvı halde iken, atmosferik basınç altında gaz haline dönüşmektedir. Kimyasal özellikleri nedeniyle gerek depolama aşamasında gerekse uygulama aşamasında özel alet ve ...
Trichogramma pintoi Voegele Tarafından Parazitlenmiş Ephestia kuehniella Zeller Yumurtalarının Farklı Sıcaklıklarda Depolanması Üzerine Araştırmalar
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2016)
Bu çalışmada Trichogramma pintoi Voegele tarafından parazitlenmiş Ephestia kuehniella Zeller yumurtaları, parazitoite verildikten 4 gün sonra (parazitoit konukçu yumurtası içinde prepupa dönemindeyken) 0, +4, +8°C sıcaklıklarda ...
Tekirdağ Kenti Çorlu İlçesi Parklarının Mevcut Durum Analizi
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2016)
Yeşil alanların kent genelindeki dağılımları, içerdikleri fonksiyonel özellikler ve fonksiyonların yeterliliği, hizmet ettiği kitle ve hizmet ettiği birime erişilebilirlikleri kentsel yaşam kalitesinin önemli bir göstergesidir. ...
Tekirdağ-Malkara Yöresindeki Büyükbaş Hayvancılık İşletmelerinin Yapısal Yönden İncelenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2016)
Bu çalışmada Tekirdağ ili Malkara ilçesinde yer alan büyükbaş hayvancılık işletmelerinin yapısal özellikler bakımından yeterlilikleri araştırılmıştır. Çalışma kapsamında 62 adet büyükbaş hayvancılık işletmesinin yapısal ...
Trakya Bölgesinde Doğal Bir Merada Tespit Edilen Baklagiller ve Buğdaygiller Familyalarına Ait Bitkilerin Bazı Özellikleri
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2016)
Bu araştırma, Tekirdağ Karahisar köyünün doğal merasında 2011 ve 2012 yıllarında yürütülmüştür. Tespit edilen buğdaygiller ve baklagiller familyasına ait bitkilerin cinsi, taksonları, ömür uzunlukları, doruk tür özelliği, ...
Farklı Tarım Artığı Ürünlerden Fungal ve Bakteriyel α-Amilaz Enzimi Üretiminin Optimizasyonu
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2016)
Bu çalışmada bakteriyel ve fungal alfa amilaz üretimi cevap yüzeyi yöntemi ile modellenmiştir. Üretimde besin bileşeni olarak süne zararı görmüş buğday ve kırık pirinç kullanılmıştır. Elde edilen model denklemlerine ait ...
VermikompostunTrakya İlkeren/5BBAşı Kombinasyonundaki Asma Fidanlarının Bitki Besin Elementi İçeriklerine Etkisi
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2016)
Çalışma artan dozlarda uygulanan vermikompostun Trakya İlkeren/5BB aşı kombinasyonundaki fidanlarının besin elementi içeriklerine etkilerini belirlemek amacıyla yapılmıştır. Vermikompost, toprak solucanları ve mikroorganizmalar ...