Ara
Toplam kayıt 6, listelenen: 1-6
Damacana Suların Mikrobiyolojik Kalitesi Üzerine Pompa Temizliğinin Etkisi
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2007)
Bu araştırmada, Tekirdağ ilinde tüketime sunulan 20 adet (5 marka ve her markadan 4 farklı örnek) damacana içme suyundan; tüketiciye ulaştığı anda, su pompası takıldıktan sonra ve suyun bitimine yakın 3 farklı zamanda ...
Tekirdağ İl Merkezindeki Yufka İmalathanelerinde Satışa Sunulan Böreklik Yufkaların Bazı Mikrobiyolojik Özelliklerinin Belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2007)
Bu çalışmada Tekirdağ il merkezindeki imalathanelerde satılan böreklik yufkaların mikrobiyolojik özellikleri belirlenmiştir. Çalışmada analiz için 20 adet yufka örneği kullanılmıştır. Yufka örneklerinin toplam mezofil ...
Bir Hazır Yemek İşletmesinde HACCP Sisteminin Kurulması
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2008)
Bu araştırmada, 2000 kişi/gün kapasiteli ve 40 çalışanı bulunan özel sektöre ait bir hazır yemek işletmesinde HACCP gıda güvenliği sistemi kurulmuştur. Kurulan HACCP sistemi yedi prensipten oluşmuştur: (1) Tehlike ...
Trakya Bölgesinde Üretilen Ayçiçeği Tohumu (Helianthus annus L.) Yağlarında Bakır, Demir, Kadmiyum ve Kurşun İçeriklerinin Belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2009)
Bu çalışmada, Trakya Bölgesinde üretilen ayçiçeği tohumları yağlarında bakır (Cu), demir (Fe), kadmiyum (Cd) ve kurşun (Pb) içeriklerinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Bu amaçla, bölgedeki üç ilden (Tekirdağ, Edirne ve ...
Trakya Bölgesinde üretilen çeşitli süt ürünlerinin nitrat ve nitrit düzeylerine göre kemometrik yöntemlerle sınıflandırılması
(2009)
Bu araştırma ile Türkiye süt ürünleri üretiminde önemli bir yeri olan Trakya Bölgesinde iki üretim yılı süresince üretilen beyaz peynir (28 adet), kaşar (19 adet), eritme peyniri (1 adet), yoğurt (16 adet), çiğ süt (5 adet) ...
Isolation, Identification of Heat Resistant Moulds in Margarine and Determination of Their Heat Resistance
(Univ Namik Kemal, 2006)
In this study, moulds that cause problems in a margarine production plant which is located in Trakya region have been isolated and identified. In addition to, their heat resistance and lipolytic activity were studied. For ...