Ara
Toplam kayıt 28, listelenen: 1-10
Çeşitli Organik Kuruyemişlerin Ağır Metal İçeriklerinin Belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2018)
Bu çalışmada bazı ağır metal miktarlarının organik sertifikalı badem, ceviz, antepfıstığı, fındık, kayısı çekirdeği, ayçekirdeği, kabak çekirdeği ve mısır olmak üzere sekiz farklı kuruyemiş çeşidinde araştırılması amaçlandı. ...
Çeşitli Soğuk Pres Yağların Bazı Mikro ve Makro Element İçeriklerinin Belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2018)
Bu çalışmada soğuk pres yöntemiyle üretilmiş dokuz farklı yağ çeşidinin bazı ağır metal ve mikrobesin element miktarlarının belirlenmesi amaçlanmıştır. Çalışmada materyal olarak kullanılan soğuk pres yağlar Türkiye’de ...
Hazır Çorbalardan İzole Edilen Staphylococcus Aureus Bakterisine Karşı Propolisin İntibitör Etkisi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2018)
In this study, microbiological quality of instant soups sold in markets and the antibiotic susceptibility of Staphylococcus aureus isolated from instant soups were examined. Total aerobic mesophilic bacteria and S. aureus ...
Effects of open air and solar drying on the nutritional quality of seed oil, seeds and skins from Muscat Hamburg grapes
(Consejo Superior Investigaciones Cientificas-Csic, Inst Grasa, 2018)
Grape pomace is an agro-industrial by-product from the production of must (grape juice) by pressing whole grapes. In order to evaluate the seeds and skins of the grape pomace, it must first be dried and then separated in ...
Carcass and Meat Quality of Male and Female Water Buffaloes Finished Under An Intensive Production System
(Walter De Gruyter Gmbh, 2018)
Carcass and meat quality of male and female Anatolian water buffaloes were investigated using 10 carcasses from each gender. Gender had no influence on carcass characteristics, except warm carcass weight, which was 13% ...
Mısır Silajlarında Saha Şartlarında Aerobik Stabilite Süresince Mikrobiyal Kompozisyondaki Değişikliklerin Termal Kamera Görüntüleme Tekniği ile Değerlendirilmesi
(Kahramanmaras Sutcu Imam Univ Rektorlugu, 2018)
The aim of the study was to find a correlation between microbial and chemical composition of silage during the feed-out phase and some easily measurable parameters to enable technicians and farmers to quantify the extent ...
Besin Etiketi Okuma Alışkanlıklarına ve Etiket Okumanın Satın Alma Tercihlerine Cinsiyetin Etkisi: Tekirdağ İli Örneği
(2018)
Cinsiyetin etiket okuma alışkanlıkları üzerine etkisinin araştırıldığı bu anket çalışması, Tekirdağ ili Süleymanpaşailçesinden seçilmiş 406 tüketici ile yürütülmüştür. Bu çalışma ile tüketicilerin gıda maddeleri satın ...
Physicochemical, Functional and Microbiological Properties of Hardaliye Beverages Produced from Different Grapes and Collected from Different Households
(Ankara Univ, Fac Agr, 2018)
Twenty-three hardaliye beverage samples were collected from different regions of Kirklareli city in Turkey and five hardaliye samples were produced under laboratory conditions according to traditional methods. Total phenolic ...
Şekerleme Teknolojisinde Fonksiyonel Ürün Üretimi
(2018)
Şekerleme endüstrisi, listenin neredeyse sınırsız olduğu, her yaş grubu tarafından talep gören, açlık vesusuzluğu gidermenin ötesinde özellikle haz almak amacıyla tüketilen çeşitli ürünleri içermektedir. Sözkonusu ürünlerin ...
Kırmızı Üzüm Suyu Üretim Sürecinde Resveratrol Miktarı ve Biyoaktif Özelliklerde Meydana Gelen Değişimler
(2018)
Bu araştırma kapsamında, kırmızı üzüm çeşitlerinden üzüm suyu üretim sürecinde biyoaktif özellikler (toplam fenolik madde, antiradikal aktivite, toplam antosiyanin) ve resveratrol miktarlarında meydana gelen stabilite veya ...