Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorYıkılmaz, Fatih
dc.date.accessioned2017-04-24T06:52:18Z
dc.date.available2017-04-24T06:52:18Z
dc.date.issued2007
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11776/379
dc.description.abstractBu araştırmada Tekirdağ ilinde satışa sunulan toplamda 45 kuru incir örneğindeki aflatoksin miktarları HPLC yöntemi ile incelenmiştir. Örneklerin sadece 4'ünde tespit edilebilir düzeyde aflatoksin belirlenmiş olup, diğer örneklerde tespit edilebilir düzeyde aflatoksin bulunmamıştır. İncelenen örneklerden dördünde, toplam 7,38 ppb, 2,90 ppb, 1,49 ppb ve 0,50 ppb düzeylerinde aflatoksin bulunduğu belirlenmiştir. Tespit edilen bu değerler, ilgili Tebliğ'de incir için belirlenmiş olan Maksimum Aflatoksin Seviyesini aşmamaktadır.en_US
dc.description.abstractIn this research, the aflatoxin content of 45 dried fig samples which were sold Tekirdağ Region were determined by HPLC method. Aflatoxins were determined only in the 4 of the samples. It was concluded that the other fig samples did not contain aflatoxins in the detectable levels. In these samples total aflatoxins were determined to be in the levels of 7,38 ppb, 2,90 ppb, 1,49 ppb and 0,50 ppb. The detected aflatoxin levels in the samples do not exceed the legal limits.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherNamık Kemal Üniversitesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectAflatoksinen_US
dc.subjectKuru İnciren_US
dc.subjectMikotoksinen_US
dc.subjectAflatoxinen_US
dc.subjectDried wigsen_US
dc.subjectMycotoxinen_US
dc.titleTekirdağ ilinde satışa sunulan kuru incirlerde aflatoksin varlığıen_US
dc.title.alternativeResearch of aflatoxin in dried figs sold in Tekirdağen_US
dc.typemasterThesisen_US
dc.departmentEnstitüler, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalıen_US
dc.relation.publicationcategoryTezen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster